Cred ca nu mai exista nici o indoiala ca orice afacere offline (de la firme de constructii pana la o fabrica de chibrituri) are nevoie de un website – nu neaparat pentru a atrage clienti (cu toate ca acesta ar trebui sa fie scopul), ci mai ales pentru a consolida identitatea companiei. Un consumator tanar, sub 35-40 de ani, atunci cand intra in contact cu o firma offline, va avea tendinta sa-si scoata smartphone-ul din buzunar si sa caute pe Google numele acelei companii. In cazul acesta, prezenta unui website care vorbeste despre companie venind cu poze si descrieri la produse, i-ar lasa o impresie mai mult decat pozitiva si il va incuraja sa interactioneze in continuare cu acea companie.
Probabil ca mai sunt multi manageri necunoscatori, care inca au impresia ca investitia intr-un website este una costisitoare si inutila, mai ales in aceste vremuri de criza. Total eronat! Bineinteles, ca simpla observatie, trebuie sa spunem ca un magazin online care sa genereze profit exclusiv pe piata online poate costa ceva, insa noi ne adresam acelor afaceri offline (firme de transport mobila, constructii, transport etc) care au nevoie de o identitate online, de un simplu website de prezentare. Iata trei pasi pentru o afacere online:
1. Achizitionarea unui domeniu .ro – Primul pas il reprezinta achizitionarea unui domeniu .ro care poate ajunge in jurul a 160 RON si se plateste doar o data – nemaifiind nevoie sa platiti alte taxe. Compania care sa va inregistreze domeniul o alegeti chiar dvs, cautand pe Google „domenii .ro”.
2. Achizitionarea unui hosting – Fisierele viitorului site trebuie sa „existe” undeva, de aici si nevoia de hosting. Gazduirea pentru un simplu website nu trece de 1 Euro / luna. La o simpla cautare pe internet a termenului „hosting” o sa gasiti zeci, sute de firme care ofera astfel de servicii.
3. Crearea sitului – Puteti ceda crearea sitului in mainile unui specialist – un simplu website de prezentare nu ar trebui sa coste mai mult de 100-200 Euro, ori puteti sa explorati posibilitatile oferite de WordPress (principala platforma pe baza careia lucreaza foarte multe firme de web design).
In principiu, ca sa intelegeti, exista template-uri deja create pe care dvs trebuie doar sa le modificati cu informatiile companiei. Este mai simplu decat va imaginati, insa lucrul cu WordPress necesita totusi anumite cunostinte de baza. Din acest motiv va recomandam o cautare pe Google in forma „creare site cu wordpress”. O sa gasiti diferite tutoriale video si articole care va explica exact ce si cum – asta daca doriti sa economisiti niste bani.
Daca, pentru crearea unui website, in urma cu 10-15 ani trebuia sa apelati la specialisti, astazi este mai simplu decat credeti! Ramaneti cu noi pentru ca avem pentru viitorul apropiat planificate articole care sa intre in detalii tehnice privind crearea unui website fara costuri, in cativa pasi foarte simpli!