Tesla Semi – primul camion electric

Pe piața camioanelor s-ar putea să apară un nou lider, și anume Tesla. Compania va lansa primul camion electric din lume, care este de-a dreptul impresionant. Elon Musk a prezentat acest camion drept un vehicul capabil să parcurgă 800 de kilometri după o singură încărcare, să transporte 36 de tone de marfă și să atingă 100 km/oră în 20 de secunde cu încărcătură maximă, respectiv 100 km/oră în doar 5 secunde fără încărcătură. Tesla Semi este dotat cu 4 motoare electrice independente, are acumulatori imenși și puternici, iar datorită tehnologiei Tesla MegaChargers, camionul poate să parcurgă 640 de kilometri după

eMAG Black Friday 2017 începe. Iată produsele reduse care te-ar putea interesa

eMAG dă startul celor mai mari reduceri din an. De Black Friday-ul acesta au anunțat reduceri masive și stocuri mai mari, iar printre milioanele de produse reduse s-ar putea ca unele din lista de mai jos să-ți facă cu ochiul. » 1.000 de telefoane Samsung Galaxy S7 de 32 GB la doar 1.499,99 lei; » 500 de Xbox One Slim de 500 GB la 599.99 lei; » 500 de laptopuri Lenovo IdeaPad (2 GB, 500 GB pe hard disk, procesor Intel Celeron N3060, ecran de 15,6 inch) la doar 499,99 lei; » 1.000 de televizoare LED Nei (81 cm, rezoluție

Un film vechi, dar bun

Cauți un film care să te prindă din primele momente, să fie și amuzant și psihologic și dramatic? Avem o propunere pentru voi! Good Will Hunting (1997) aduce pentru voi povestea unui geniu într-un context atipic. Will (Matt Damon) face parte dintr-o gașcă de cartier unde se împrietenește cu Chuckie (Ben Affleck) și, bonus, deține și cu un cazier bogat. Este reținut de mai multe ori, dar de fiecare dată reușește să convingă judecătorul că totul a fost o greșeală și în viitor lucrurile se vor îndrepta… dar o va face? Atunci când acesta era angajat la o facultate pentru

Black Friday 2017 la eMAG – tot ce trebuie să știi

Mai e puțin timp și urmează ziua cu cele mai mari și multe reduceri din an pe site-ul eMAG. Vineri, 17 noiembrie, va fi Black Friday la eMAG, iar cei de la companie s-au pregătit din timp. Tot ei estimează faptul că, în medie, un client va achiziționa 3-4 produse, iar suma totală a produselor vândute pe data de 17 noiembrie va fi de peste 75 de milioane de euro. Reducerile totale vor fi de peste 40 de milioane de euro pentru peste 2 milioane de produse disponibile pe eMAG și comercializate de către aceștia și de către cei peste

Rezultatele Alibaba de Singles Day (Black Friday-ul chinezesc)

Alibaba este cel mai mare site care se ocupă cu vânzarea produselor electronice. Este, ca o comparație, un fel de eMAG al Chinei, însă unul la dimensiunile statului la care se raportează. Astfel încât, dacă eMAG are 2.000 de angajați în cele 4 țări în care activează (România, Bulgaria, Ungaria și Polonia) și se raportează la un public de aproximativ 74 de milioane de locuitori, Alibaba are peste 50.000 de angajați și se raportează la peste 1 miliard 350 de milioane de locuitori. Pe data de 11 noiembrie, adică alaltăieri, a avut loc Singles Day, un fel de BF chinezesc.

Robot cu cetățenie arabă decapitat

În Arabia Saudită numărul de roboți-cetățeni a fost redus la zero, după ce Sophia –robotul, a fost decapitată într-o piață publică din Riyadh.   Sophia, robotul, a fost devenit din ce  în ce mai cunoscută în urma unor declarații privind cetățenia ei. Aceasta urma să fie executată după ce un grup de bărbați furioși au târât-o pe străzi pentru o execuție publică, stabilind încă un nou nivel de ,,progres”. Mulțimea a început să arunce cu pietre în ea, însă după ce au descoperit că exoscheletul din fibră de carbon era mai durabil decât au crezut, au legat un lanț în

Cum se desfășoară Black Friday în România la eMAG, Altex și Flanco

Black Friday a luat amploare la noi nu de foarte mulți ani, iar de atunci a suferit modificări majore din cauza goanei după bani a marilor magazine. Dacă la început Black Friday avea loc în ultima zi de vineri a lunii noiembrie și însemna o zi de reduceri masive, acum Black Friday a luat o mulțime de alte forme: unele magazine au Black Friday în fiecare anotimp (Altex), la altele Black Friday durează aproape o lună (Flanco), iar unele magazine respectă pe jumătate tradiția Black Friday, în sensul că la ele Black Friday durează o singură zi, vinerea, însă nu

Rezultatele magnaților (Google, Amazon, Facebook, Apple și Microsoft) în trimestrul 3 2017

Trimestrul 3 al anului 2017 (care cuprinde lunile iulie, august și septembrie) a fost unul bun pentru toți cei 5 magnați precizați în titlu. A fost foarte profitabil pentru Apple și Facebook, gigantul din urmă având o creștere a profitului cu 79%, iar pentru Amazon a reprezentat o creștere a vânzărilor cu o treime față de aceeași perioadă a anului trecut. Odată cu achiziția Whole Foods, Amazon și-a crescut numărul de angajați cu 77%, iar în al 4-lea trimestru presimt că va avea un profit masiv, mai ales datorită sărbătorilor de iarnă. În polul opus, Facebook se confruntă cu o

Tesla a pierdut în ultimul trimestru aproximativ 671 milioane de dolari

Cred că foarte mulți dintre voi ați auzit în ultimii ani o mulțime de știri în legătură cu Elon Musk și realizările companiei acestuia – Tesla. Compania a avut o perioadă foarte bună de-a lungul timpului, a avut o mulțime de realizări notabile și a avut un profit impresionant. Însă lucrurile nu pot merge bine pentru totdeauna. Companiei i-a mers foarte prost în ultimul trimestru și a avut o pierdere de 671 de milioane de dolari, iar lucrurile rele pentru Tesla nu se opresc aici. Deși compania a promis că până la sfârșitul acestui an va ajunge să producă 5000

Unde gasim fotografii gratuite de impact?

Alegerea unei fotografii este foarte importanta pentru continutul online sau offline. Imaginile au o putere expresiva foarte mare: pot sa atraga viziatorul si sa retina atentia pentru mult timp, dar pot, in egala masura, sa strice brandul sau rata de conversie. Internetul ofera numeroase surse de imagini gratuite care pot fi folosite  ̶  dupa cum se specifica in fiecare caz  ̶  cu sau fara mentionare sursei. Sunt portaluri uriase care ofera gratuitate in schimbul reclamelor la alte comapanii mari care vand imagini; sunt site-uri de autor care isi fac reclama la propriile creatii vizuale;  sau alte combinatii construite pe principiul win-win.

Din lista de mai jos, cele mai multe pun la dispozitia utilizatorilor imagini fara sa ceara atribuirea sursei, (licenta CC0, fara restrictii de copyright). In cazul in care situatia permite, merita mentionata sursa, facandu-i cunoscuti pentru generozitatea lor.

1. Pixabay.com este probabil cel mai cunoscut site pentru fotografii, ilustratii si imagini vectoriale de la business, peisaje din natura. Sunt gratuite, insa rezolutia nu este foarte mare. (CC0)

2. Unsplash.com este site-ul meu preferat cu fotografii expresive si memorabile, la rezolutie mare: peisaje, oameni, animale, interioare, spatii de lucru. Se pot descarca fara cont, dar daca lasi adresa pe site, primesti pe mail, la 10 zile, cate 10 fotografii, bineinteles, la rezolutie mare. (CC0)

3. Negativespace.co este o alta colectie de fotografii fara restrictii de copyright care merita atentia. In fiecare saptamana sunt adaugate 20 de fotografii noi. Nu necesita cont. Sunt destul de putine de business, multe cu peisaje din natura. (CC0)

4. Freestocks.org ofera o colectie de fotografii cu personalitate, in tonuri luminoase, usor accesibile prin organizarea pe categorii (animale, fashion, food&drink, oameni, obiecte&tehnologie) (CC0)

5. Colectia fotografului Jeffrey Betts poate fi accesata pe mmtstock.com de cei care sunt in cautarea unor fotografii pentru spatiu de lucru, natura, elemente urbane. (CC0)

6. Lifeofpix.com pune la dispozitia vizitatorilor fotografii cu rezolutie mare, in special din mediul urban, dar si cu obiecte, spatiu de lucru si peisaje din natura. Saptamanal, sunt adaugate fotografii noi. (CC0)

7. Picjumbo.com merita atentia pentru numarul impresionant de fotografii puse gratuit la dispozitia cautatorilor neobositi. Dar sunt sacaitori pentru cine se grabeste sa gaseasca repede o fotografie. Intai, nu te lasa sa accesezi site-ul daca ai in browsedr ad-block, apoi iti sare in ochi un pop-up care iti cere sa lasi adresa in orice pagina ai intra. Fotografiile sunt organizate in colectii, din care gratuit poti sa descarci un numar redus.

8. Publicdomainarchive.com e nelipsit pe lista celor care doresc sa gaseasca repede imagini de calitate. Chiar daca lista este foarte generoasa, numarul de descarcari zilnice este limitat, iar varianta Premium permite descarcarea necontorizata si pachete exclusive. (CC0)

9. Daca va intrebati unde sa gasiti fotografii gratuite pentru business sau cu persoane in prim-plan, FreeDigitalPhotos.net este o resursa buna. Insa, in varianta fara costuri se ofera fotografii de dimensiuni mici (400x250px) si se cere mentionarea sursei originale. Cautarea cu cuvinte cheie scoate la iveala mai mult fotografii cu bani de pe alte site-uri, insa cautarea in categorii le expune pe cele freemium. Se cere autentificarea prin cont sau confirmarea prin mail.

10. Si site-ul freeimages.com are o colectie numeroasa (400.000) de fotografii de buna calitate, din domeniile cele mai diverse, dispuse pe categorii usor accesibile. Conditiile de folosire difera si sunt specificate pentru fiecare fotografie.

Bonus: Canva.com merita cunoscut in acest context pentru ca ofera multe tool-uri utile pentru prezentarea imaginilor, iar resursele din colectia lor sunt puse la dispozitia utilizatorului fara sa ceara mentionarea sursei. Sunt fotografii folosite in layout-uri diverse: pentru social media, coperti de carti, flyere + fonturi si alte elemente decorative.

Fotografii gratuite se gasesc destul de usor. Insa, au cateva dezavantaje: iti ia mult timp sa cauti in infinitatea de optiuni, nu se gasesc pe nise de industrii iar in cazul in care gasesti, nu sunt de cea mai buna calitate: ori sunt de dimensiuni reduse, ori nu sunt expresive, ori cadrul si proportia nu sunt potrivite, ori sunt cu portrete (oameni) care nu sunt relevante pentru publicul nostru, ori sunt demodate. Daca ai norocul sa gasesti una gratuita ‚perfecta’, sigur e foarte intalnita pe multe site-uri, sub diverse denumiri. Ca strategie de cautare: mi se pare mai eficient sa salvez din cand in cand fotografii care imi plac, cu cuvinte cheie, decat sa caut in graba atunci cand am nevoie. Sunt in cautarea unor variante platite accesibile unui buget redus si revin cu informatii noi dupa ce ma documentez si testez cateva variante.

Sursa foto: pixabay.com

Reply