Cloud – mediul ideal de stocare al jocurilor video ale viitorului?

Află totul despre stocarea în cloud și jocurile video ale viitorului. Informații utile, previziuni și o scurtă istorie a spațiilor de stocat jocuri. La începuturi, spațiile pe care se stocau jocurile video se rezumau la casete (Atari 2500, Spectrum sau Nitendo 64), carduri de memorie (PS1, PS2) sau dischete de 5 inch și 3 inch. Ulterior, au fost lansat CD-urile, DVD-urile, stick-urile și hard disk-urile externe, ca astăzi stocarea să se facă pe servere. Iar perspectivele de viitor indică utilizarea masivă a mediilor de stocare în cloud. Astăzi, procentul companiilor care folosesc serviciile cloud au ajuns la 90%. Aplicațiile din

Patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, va intra în Cartea Recordurilor cu cel mai lung talk show din lume: 72 ore și 18 minute!

Cel mai lung talk show de televiziune din lume a avut loc în România! Timp de mai bine de 72 de ore, patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, a moderat fără întrerupere un talk show în care au fost invitate aproape 100 de personalități din economie, cultură, antreprenoriat, politică, jurnalism, sport, dezvoltare personală, spiritualitate. Performanța omului de televiziune Alexandru Răducanu reprezintă, de departe, cel mai important eveniment TV din România din ultima perioadă. Emisiunea-eveniment a început sâmbătă 14 martie ora 8 și s-a încheiat trei zile mai tîrziu, marți 17 martie, la câteva minute după ora 8. Încheierea cu succes a

”Les miserables” de Ladj Ly – un apel la trezire

Revelația incontestabilă a festivalului Cannes 2019 și reprezentant al Franței în competiția oficială a Oscarurilor din acest an la categoria ”Cel mai bun film străin”, filmul de debut al lui Ladj Ly, ”Les miserables”, este mai întâi de toate purtătorul unui mesaj social și umanist. Filmul este construit în jurul indemnului la unitate, asumare și responsabilizare într-o lume din ce în ce mai corodata de tensiuni și conflicte.  ‘‘Je fais appel à votre esprit d’équipe. La cohésion. Sans cohésion, pas d’équipe. Et sans équipe, on est seuls.” (‘‘ Fac apel la spiritul vostru de echipa, la coeziune. Căci fără coeziune

Tipuri de fraude cu cartele SIM

Cum se fură în zilele noastre? Prin mecanisme multiple: prin diverse mecanisme informatice, prin şantaj online, prin alte metode îndelung uzitate în societatea românească.   Pot fi fraudaţi nu numai clienţii finali ci şi firmele de telefonie sau firmele care furnizează diverse servicii de conţinut. Cum? Fiind şi primul şi ultimul pe lanţul de distribuţie. Presupunem că un client oarecare îşi cumpără o cartelă SIM. Îi schimbă planul tarifar de la cartelă la abonament şi începe să trimită SMS-uri cu suprataxă. Sau apelează numere cu  suprataxă (SVA). Numerele cu suprataxa sunt deschise pentru diverse tipuri de conţinut, cu diverşi furnizori.

CEDO stabilește criteriile pentru inregistrarea cartelelor pre-pay. Ce invatam?

La data de 30.01.2020, CEDO a decis intr-un caz impotriva Germaniei ca nu exista o incalcare a dreptului la viata privata in cazul legii germane de obligare a cetatenilor de inregistrare a datelor personale pentru cartele SIM pre-pay. Daca cititi doar titlul, s-ar putea sa se inteleaga ca CEDO da un “cec in alb”, iar legea romaneasca (care nu este nici pe departe similara – OUG 69/2019) ar trebuie sa fie OK. Povestea este insa mult mai complicata, si doar citirea intregii argumentatii si a contextului ne poate releva ceea ce deja indicam inclusiv in amicus-curiae trimis in noiembrie 2019

Cazul Caracal produce victime și în media: România TV și Antena 1 amendate de CNA

Consiliul Național al Audiovizualuluia a amendat posturile de televiziune România TV și Antena 1 pentru acuzații nefondate aduse în cadrul emisiunilor realizate de cele două televiziuni, referitoare la cazul Caracal. Analizând reclamațiile primite, CNA a monitorizat emisiunile de știri și dezbateri din intervalul 20 septembrie – 21 octombrie 2019, constatând încălcarea dreptului fiecărei persoane la propria imagine, prevăzut în Codul de reglementare a conținutului audiovizual, Amenzi aplicate de CNA Cea mai mare amendă a fost îmcasată de România TV, 25.000 lei, pentru emisiunea „Breaking News” difuzată în data de 18.10.2019, în timp ce Antena 1 a scăpat cu ”doar” 10.000

Industria de turism, influențată radical de tehnologiile mobile

Profesioniștii industrei de turism și călătorii s-au reunit la București în cadrul unui eveniment Amadeus Executive Event. Dezbaterile avute în cadrul acestui eveniment s-au centrat în jurul schimbărilor radicale pe care noile tehnologii le-au adus industriei. În 2018 erau 4 miliarde de utilizatori ai Internetului, dintre aceștia peste 3 miliarde folosind rețelele sociale. În acest context, un lucru important de subliniat este că în influențarea deciziilor luate de utilizatori, prietenii sunt de două ori mai influenți decât celebritățile și factorii de opinie. Tehnologia informației devine o componentă de bază, în toate domeniile industriei, iar adopția se realizează într-un ritm accelerat.

Mobil nelimitat proiect inedit al Telekom si Carrefour Romania

Cum au promis reprezentantii Telekom se extinde proiectul Mobil Nelimitat. Parteneriatul cu Carrefour Romania, ofera romanilor experiente deosebite in timp real. Proiectul extins in reteaua de magazine Carrefour Romania doreste sa aduca mai aproape de clienti cele mai bune si mai rapide servicii de telefonie si in acelasi timp acces la internet nelimitat. Prin acest proiect clientii se pot abona la serviciile Telekom in mai putin de 5 minute. Pasii ce trebuie urmati sunt simplii si rapid de indeplinit. Serviciul este unul inovator, intrucat permite achizitionarea de servicii prin contracte cu perioade nelimitate, astfel beneficiarii nu mai sunt conditionati prin

Modificari privind localizarea terminalelor mobile

Curtea de Justitie  UE a decis ca companiile din domeniul Telecomunicatiilor sa transmita serviciilor de urgenta detalii legate de localizarea terminalelor conectate prin numarul de urgente european 112, chiar daca acestea nu sunt au cartele SIM integrate. Masura a fost luata dupa un lung proces, intentat de rudele unei adolescente de 17 ani  din Lituania care a fost rapita si ucisa, in 2013. Fata contactase numarul de urgenta 112 insa din pricina procedurilor birocratice nu a putut identificata.  Conform asociatiei EENA, numarul de urgenta 112 nu poate fi apelat in opt state ale Uniunii Europene, daca terminalele nu sunt prevazute

Viitorul se petrece acum! Predictii despre evolutia tehnologiei – Partea a II-a

future techCred ca tendinta inceputa acum mai multi ani, de trecere de la real la virtual va continua. Va disparea suportul fizic, concret de stocare si comunicare a datelor.

Partea I – Viitorul se petrece acum! Predictii despre evolutia tehnologiei

Nu va mai exista nici telefon fix

Locul telefonului fix a fost luat deja de mult de mobil. Si apropo de mobil, in viitor toate convorbirile vor fi video. Orice iPhone de la generatia a patra in sus are integrata tehnologia Facetime care permite apeluri video gratuite cu orice alt iPhone. De ce doar sa-l ascult pe interlocutor cand pot sa-l si vad? Si fara sa ma coste?

Cum arata viitorul prin telescopul fermecat

Totul se va putea cumpara online. Exista deja frigidere care se conecteaza la Internet si care stiu ce alimente se afla in ele si in ce cantitate. De aici pana la frigidere care stiu sa faca singure cumparaturi pe Internet nu mai e decat un pas.

Relatiile interumane vor fi din ce in ce mai virtualizate. Telemedicina, respectiv consultatiile de la distanta vor lua locul medicinei traditionale. Automobilele care se conduc singure si pe care Google le experimenteaza azi, vor fi maine prezente peste tot.

Aproape toate bunurile casnice din jurul nostru vor fi computerizate si robotizate. Omul se va trezi dimineata, va manca un mic dejun pregatit de banalul robot de bucatarie caruia i s-a adaugat un simplu software.

Foarte multi oameni vor face teleworking, adica vor lucra de acasa, lucru posibil deja si azi de vreme ce majoritatea lucrului se face pe computer si prin telefon.

Se estimeaza ca cel putin jumatate din meseriile cele mai cautate peste 20 ani nici macar nu exista in ziua de azi.

Studiile mai afirma ca pana in 2040 inteligenta artificiala va depasi inteligenta umana. Industria va fi din ce in ce mai mult automatizata, robotii luand locul oamenilor, care de acasa vor putea controla intregul proces tehnologic al producerii unui automobil, de exemplu.

Autovehiculele vor fi electrice

Pentru ca am adus vorba de energie, sa mai spunem ca oamenii de stiinta prevad ca daca la ora actuala doar 19 la suta din energie este regenerabila, adica energie curata, „verde”, mai exact energia eoliana, solara, hidraulica, geotermica sau de biomasa, ei bine pana in anul 2030 aceasta va reprezenta 100 la suta. Si nu cred ca exagereaza, mai ales daca ne gandim ca numai energia eoliana creste cu o rata de 30 la suta pe an.

Vom trai mai mult?

Asta e ceea ce dorim cu totii, nu-i asa? Daca vom trai sau nu mai mult, asta depinde de fiecare. De modul in care fiecare alege sa-si traiasca viata. Daca vom prefera sa mancam sanatos si sa facem sport, da.

Cercetatorii se arata optimisti si ne promit victoria impotriva cancerului, diabetului si obezitatii.

Cercetatorii spun ca peste 50 de ani micro roboti, numiti nano roboti vor circula prin venele si arterele noastre pentru a ne repara. Iar anumite parti ale corpului nostru vor fi inlocuite de masini.

Poate ca suna fantezist, dar sa nu uitam ca acum 10 zile unui barbat din Statele Unite i-a fost grefata o mana bionica ce poate fi controlata prin intermediul unui iPhone.

Nu ne ramane decat sa ne meditam la previziunea viitorologului Ray Kurzweil care afirma ca din 2024 vom adauga in fiecare an, cate un an in plus la speranta de viata a omenirii.

Nelipsitul Internet…

In viitor toate informatiile despre noi vor fi pe internet. Desi exista la ora actuala temeri ca giganti ai lumii virtuale precum Google sau Facebook ar putea fi tentati de acest joc de-a Dumnezeu, tot ce ne ramane de facut este sa speram ca nu va mai exista un Big Brother care sa profite de aceste date.

Pana la urma cine controleaza Internetul?

Din fericire deocamdata raspunsul este nimeni, dar nu se stie ce ne rezerva viitorul. Nu putem prevedea nimic nici despre alte temeri ale prezentului, cum ar fi poluarea, conflictele militare sau criza financiara.

Si despre Bitcoin…

Bitcoin este o moneda virtuala aparuta prin 2009 care nu este tranzactionata prin banci sau burse, ci prin sisteme alternative. Unii spun ca ar fi moneda digitala a viitorului. Ma tem insa ca nu este decat un balon de sapun, o bula speculativa.

In privinta razboaielor, dupa cum am vazut ca se intampla deja, accentul va fi pus pe utilizarea dronelor deci se va ajunge ca partile combatante sa trimita la lupta masini care se vor confrunta intre ele, iar pierderile umane vor fi reduse.

Ar trebui oare sa ne temem ca masinile s-ar putea revolta impotriva oamenilor, asa cum ne ameninta unii autori de literatura stiintifico-fantastica?

Acum 10.000 de ani un umanoid a apucat un bat de pe jos ca sa culeaga un fruct dintr-un copac. Aceea a fost prima unealta. De atunci fiinta umana si-a extins orizonturile prin intermediul uneltelor. Am devenit mai inteligenti, mai inalti, mai rapizi. Ne-am schimbat datorita lor, le-am imbracat ca pe o armura.

Dar daca ne-am dezbraca de aceste unelte, oamenii ar ramane tot oameni, iar ele, uneltele ar ramane acolo jos, pe sol, neinsufletite, langa batul de care un om s-a slujit ca sa culeaga un fruct din pom. Nu cred ca masinile vor avea prea curand constiinta pentru a se revolta impotriva oamenilor, dupa cum nu cred suntem dependenti de unelte. Pur si simplu ne folosim de ele pentru a ne face viata mai usoara, munca mai simpla si a castiga timp pentru relaxare.

Iar acesta este si mesajul acestei rubrici de gadgeturi. Tehnologia este o unealta si sper ca asa va ramane si in viitor.

Cam atat pentru azi, va invit sa meditati la viitor si sa fiti alaturi de noi in continuare.

Acest articol reprezinta transcript-ul emisiunii “Tehnologie pentru fiecare” difuzata de postul de radio SBS Australia (editia din 30.04.2013). Adaptarea apartine ITCmedia.

Reply