ITCMedia va ajuta sa obtineti detalii despre programele IT de simulare ce pot prevedea o criza financiara
3 ani de cercetare si 2.5 milioane de euro din bugetul Comisiei pentru cercetare tehnologica. De atat au avut nevoie specialisti din economie si IT din Franta, Germania, Turcia, Regatul Unit pentru a pune la punct o tehnologie menita sa previna crizele financiare locale sau globale.
Programul informatic, usor de folosit chiar si de cei care nu detin cunostinte de programare, realizeaza o simulare a comportamentului tuturor segmentelor ce formeaza activitatea economica analizata, concentrandu-se asupra relatiei dintre populatii mari de actori economici: gospodarii si companii, banci si imprumutati, patroni si potentiali angajati etc.
Astfel, economistii pot gasi prin intermediul acestei aplicatii raspunsuri la unele intrebari legate de evolutia economica, cum ar fi: cum se vor adapta politicile economice in 2020 cand un sfert din populatia UE va avea mai mult de 65 de ani? Se va putea estima mai precis reactia bancilor in caz de criza a creditelor si care va fi impactul asupra economiei in general? Cum va functiona economia cand resursele naturale in continua scadere nu vor mai putea satisface nevoile noastre de energie?
Proiectul de cercetare a avut drept rezultat crearea unei platforme, denumita EURACE, pentru un program de simulare economica, care functioneaza cu ajutorul tehnologiei de simulare FLAME (Flexible Large-scale Agent Modelling Environment). Este important de retinut faptul ca bugetul Comisiei pentru cercetarea cu grad mare de risc este in prezent de 100 milioane de euro si va creste in 4 ani cu 70%.
Referindu-se la realizarea acestei aplicatii informatice, comisarul Viviane Reding a declarat: „Rezultatele acestui proiect de cercetare vor veni in completarea statisticilor si ipotezelor economice traditionale referitoare la reactia actorilor economici, permitand mai buna testare a efectelor unei politici asupra oamenilor in momentul in care aceasta este inca in faza de elaborare. Ma astept ca cercetatorii guvernamentali si institutele nationale de cercetare sa reactioneze rapid pentru a pune acest instrument la dispozitia factorilor de decizie cat mai curand posibil.”
ITCMedia va pune la dispozitie datele de contact ale specialistilor care au facut parte din acest proiect, pentru a putea obtine detalii suplimentare referitoare la aplicatia de simulare:
Economisti:
- Christophe Deissenberg (Université de la Méditerranée – Franta) – e-mail: christophe.deissenberg@univmed.fr, tel: + 33 4 4293 5985
- Herbert Dawid (University of Bielefeld – Germania) – e-mail: hdawid@wiwi.uni-bielefeld.de, tel: +49 521 106484
- Silvano Cincotti (University of Genoa – Italia) – e-mail: silvano.cincotti@unige.it, tel: +39 010 353 2080
- Mauro Gallegati (Università Politecnica delle Marche – Italia) – e-mail: mauro.gallegati@univpm.it, tel: +39 071 220 7088
Specialisti IT:
- Michele Marches (Università degli Studi di Cagliari – Italia) – e-mail: michele@diee.unica.it; tel: +39 070 6755757
- Kaan Erkan (TUBITAK National Research Institute of Electronics and Cryptology – Turcia) e-mail: kaan.erkan@uekae.tubitak.gov.tr; tel: +90 262 6481402
- Mike Holcombe (University of Sheffield – Marea Britanie) – e-mail: m.holcombe@dcs.shef.ac.uk; tel: +44 1142221802
- Christopher Greenough (Science and Technology Facilities Council – Marea Britanie) – e-mail: christopher.greenough@stfc.ac.uk; tel: +44 1235 445307
Criza economica este o regie facuta pentru inrobirea natiunilor lumii, menita sa ingenuncheze tarile slab dezvoltate si nu numai. Raspandeste aceasta informatie la toti cunoscutii tai. Daca vrei sa descoperi adevarul despre criza economica vino pe fumsioglinzi.info pentru a vedea un documentar de nota 10!