Acum ca Xbox One s-a lansat, Microsoft este pregatita sa intre intr-o noua era a consolelor de jocuri si sa isi asume o noua generatie de consumatori de multimedia.
Compania a descris Xbox One ca „supremul in sistemul divertismentului – un sistem pentru noua generatie”. Device-ul este dotat cu a doua generatie de Kinect si include specificatii similare cu ale Sony PS4.
Noua consola Xbox se vrea a fi solutia completa de divertisment pentru camera ta, integrand TV-ul, jocurile, filmele si servicii web precum Skype, toate controlabile cu tehnologia Kinect care si-a imbunatatit caracteristicile de recunoastere a vocii.
Microsoft Xbox One vine cu un procesor x64 8-core AMD, un port USB 3.0, 500GB memorie interna si 8GB DDR3 RAM.
Asa cum ne asteptam, noua consola este mai mult un mini PC, avand conectivitate Wi-Fi si drive Blu-ray. De asemenea, are incorporat port HDMI pentru a integra si experienta TV-ului.
Noua consola Xbox are functionalitati Kinect ceea ce inseamna ca ii vorbesti si gesticulezi cu mana pentru a-i da o comanda. De exemplu, cand vrei sa o deschizi ii vei spune „Xbox on” – consola te asculta intotdeauna. Si de aici apar si problemele…
Tehnologia Kinect devine un inamic. Cum asa?
Peter Schaar, comisarul Germaniei pentru protectia datelor personale numeste Xbox One un device de monitorizare.
„Xbox inregistreaza continuu tot felul de informatii despre mine. Ritmul reactiilor, starile emotionale si stadiul invatarii. Apoi toate aceste date sunt procesate pe un server extern si probabil oricand transmise unei parti terte. Persoana nu poate influenta daca acele date vor fi vreodata sterse”, a declarat Schaar pentru revista Der Spiegel.
Cu alte cuvinte, cand treci prin camera, Xbox te urmareste?