VIDEO Ziua Comunicatiilor si Societatii Informationale sta anul acesta sub semnul spectrului radio, ANCOM organizand o expozitie speciala cu ocazia implinirii a 20 de ani de administrare a acestei resurse importante.
De la 1845 incoace, in ziua de 17 mai au loc in toata lumea manifestari dedicate comunicatiilor, domeniu care face parte zilnic din viata noastra si care a dus la dezvoltarea societatii asa cum o vedem astazi. Vezi care sunt manifestarile dedicate acestei zile in Romania, Moldova si intreaga lume.
La sediul Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) incepe astazi o expozitie dedicata spectrului radio, in aceasta perioada implinindu-se 20 de ani de la infiintarea Inspectoratului General pentru Comunicatii, insitutia abilitata cu monitorizarea si administrarea frecventelor radioelectrice de pe teritoriul Romaniei. Dupa mai multi ani, institutia se va numi IGCTI, iar din 2007 fuzioneaza cu fostul ANRC care devine astfel ANRCTI, astazi denumit ANCOM.
In Republica Moldova intreaga saptamana (17 – 20 mai) este dedicata telecomunicatiilor si societatii informationale, Ministerul Tehnologiei Informatiilor si Comunicatiilor organizand mai multe evenimente specifice, printre care concursul pentru cel mai bun material de presa in domeniul IT&C, decernarea premiilor la olimpiada nationala de informatica, un summit dedicat sectorului IT&C din Moldova, seminar regional al UIT dedicat portabilitatii numerelor, precum si o masa rotunda in care se vor discuta aspecte specifice trecerii la televiziunea digitala.
Pe plan international, ziua de 17 mai 2011 este dedicata zonelor rurale, manifestarile oficiale ale Uniunii Internationale a Comunicatiilor (UIT) avand sloganul „O viata mai buna in comunitatile rurale prin intermediul IT&C”.
Urmariti mai jos mesajul presedintelui UIT cu ocazia Zilei Internationale a Comunicatiilor si Societatii Informationale.
Radioul pierde teren in fata celorlalte mijloace de informare. Este singurul care nu poate lupta de la egal la egal cu ceilalti combatanti.
@J:
Este adevarat, insa comunicarea prin frecvente radio nu presupune doar transmisia si receptia programelor de radiodifuziune. Televiziunea, fie ea terestra sau prin satelit utilizeaza de asemenea frecvente radio. Ce sa mai vorbim de comunicatiile mobile, fie ele de voce (telefonie) sau de date (internet si nu numai). Si asta doar ca sa vorbim pe scurt… De aceea, spectrul radio reprezinta o resursa foarte importanta, cu atat mai mult ca ea este limitata.
radioul e cel mai tare….oare ce ne-am face fara el?