Cloud – mediul ideal de stocare al jocurilor video ale viitorului?

Află totul despre stocarea în cloud și jocurile video ale viitorului. Informații utile, previziuni și o scurtă istorie a spațiilor de stocat jocuri. La începuturi, spațiile pe care se stocau jocurile video se rezumau la casete (Atari 2500, Spectrum sau Nitendo 64), carduri de memorie (PS1, PS2) sau dischete de 5 inch și 3 inch. Ulterior, au fost lansat CD-urile, DVD-urile, stick-urile și hard disk-urile externe, ca astăzi stocarea să se facă pe servere. Iar perspectivele de viitor indică utilizarea masivă a mediilor de stocare în cloud. Astăzi, procentul companiilor care folosesc serviciile cloud au ajuns la 90%. Aplicațiile din

Patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, va intra în Cartea Recordurilor cu cel mai lung talk show din lume: 72 ore și 18 minute!

Cel mai lung talk show de televiziune din lume a avut loc în România! Timp de mai bine de 72 de ore, patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, a moderat fără întrerupere un talk show în care au fost invitate aproape 100 de personalități din economie, cultură, antreprenoriat, politică, jurnalism, sport, dezvoltare personală, spiritualitate. Performanța omului de televiziune Alexandru Răducanu reprezintă, de departe, cel mai important eveniment TV din România din ultima perioadă. Emisiunea-eveniment a început sâmbătă 14 martie ora 8 și s-a încheiat trei zile mai tîrziu, marți 17 martie, la câteva minute după ora 8. Încheierea cu succes a

”Les miserables” de Ladj Ly – un apel la trezire

Revelația incontestabilă a festivalului Cannes 2019 și reprezentant al Franței în competiția oficială a Oscarurilor din acest an la categoria ”Cel mai bun film străin”, filmul de debut al lui Ladj Ly, ”Les miserables”, este mai întâi de toate purtătorul unui mesaj social și umanist. Filmul este construit în jurul indemnului la unitate, asumare și responsabilizare într-o lume din ce în ce mai corodata de tensiuni și conflicte.  ‘‘Je fais appel à votre esprit d’équipe. La cohésion. Sans cohésion, pas d’équipe. Et sans équipe, on est seuls.” (‘‘ Fac apel la spiritul vostru de echipa, la coeziune. Căci fără coeziune

Tipuri de fraude cu cartele SIM

Cum se fură în zilele noastre? Prin mecanisme multiple: prin diverse mecanisme informatice, prin şantaj online, prin alte metode îndelung uzitate în societatea românească.   Pot fi fraudaţi nu numai clienţii finali ci şi firmele de telefonie sau firmele care furnizează diverse servicii de conţinut. Cum? Fiind şi primul şi ultimul pe lanţul de distribuţie. Presupunem că un client oarecare îşi cumpără o cartelă SIM. Îi schimbă planul tarifar de la cartelă la abonament şi începe să trimită SMS-uri cu suprataxă. Sau apelează numere cu  suprataxă (SVA). Numerele cu suprataxa sunt deschise pentru diverse tipuri de conţinut, cu diverşi furnizori.

CEDO stabilește criteriile pentru inregistrarea cartelelor pre-pay. Ce invatam?

La data de 30.01.2020, CEDO a decis intr-un caz impotriva Germaniei ca nu exista o incalcare a dreptului la viata privata in cazul legii germane de obligare a cetatenilor de inregistrare a datelor personale pentru cartele SIM pre-pay. Daca cititi doar titlul, s-ar putea sa se inteleaga ca CEDO da un “cec in alb”, iar legea romaneasca (care nu este nici pe departe similara – OUG 69/2019) ar trebuie sa fie OK. Povestea este insa mult mai complicata, si doar citirea intregii argumentatii si a contextului ne poate releva ceea ce deja indicam inclusiv in amicus-curiae trimis in noiembrie 2019

Cazul Caracal produce victime și în media: România TV și Antena 1 amendate de CNA

Consiliul Național al Audiovizualuluia a amendat posturile de televiziune România TV și Antena 1 pentru acuzații nefondate aduse în cadrul emisiunilor realizate de cele două televiziuni, referitoare la cazul Caracal. Analizând reclamațiile primite, CNA a monitorizat emisiunile de știri și dezbateri din intervalul 20 septembrie – 21 octombrie 2019, constatând încălcarea dreptului fiecărei persoane la propria imagine, prevăzut în Codul de reglementare a conținutului audiovizual, Amenzi aplicate de CNA Cea mai mare amendă a fost îmcasată de România TV, 25.000 lei, pentru emisiunea „Breaking News” difuzată în data de 18.10.2019, în timp ce Antena 1 a scăpat cu ”doar” 10.000

Industria de turism, influențată radical de tehnologiile mobile

Profesioniștii industrei de turism și călătorii s-au reunit la București în cadrul unui eveniment Amadeus Executive Event. Dezbaterile avute în cadrul acestui eveniment s-au centrat în jurul schimbărilor radicale pe care noile tehnologii le-au adus industriei. În 2018 erau 4 miliarde de utilizatori ai Internetului, dintre aceștia peste 3 miliarde folosind rețelele sociale. În acest context, un lucru important de subliniat este că în influențarea deciziilor luate de utilizatori, prietenii sunt de două ori mai influenți decât celebritățile și factorii de opinie. Tehnologia informației devine o componentă de bază, în toate domeniile industriei, iar adopția se realizează într-un ritm accelerat.

Mobil nelimitat proiect inedit al Telekom si Carrefour Romania

Cum au promis reprezentantii Telekom se extinde proiectul Mobil Nelimitat. Parteneriatul cu Carrefour Romania, ofera romanilor experiente deosebite in timp real. Proiectul extins in reteaua de magazine Carrefour Romania doreste sa aduca mai aproape de clienti cele mai bune si mai rapide servicii de telefonie si in acelasi timp acces la internet nelimitat. Prin acest proiect clientii se pot abona la serviciile Telekom in mai putin de 5 minute. Pasii ce trebuie urmati sunt simplii si rapid de indeplinit. Serviciul este unul inovator, intrucat permite achizitionarea de servicii prin contracte cu perioade nelimitate, astfel beneficiarii nu mai sunt conditionati prin

Modificari privind localizarea terminalelor mobile

Curtea de Justitie  UE a decis ca companiile din domeniul Telecomunicatiilor sa transmita serviciilor de urgenta detalii legate de localizarea terminalelor conectate prin numarul de urgente european 112, chiar daca acestea nu sunt au cartele SIM integrate. Masura a fost luata dupa un lung proces, intentat de rudele unei adolescente de 17 ani  din Lituania care a fost rapita si ucisa, in 2013. Fata contactase numarul de urgenta 112 insa din pricina procedurilor birocratice nu a putut identificata.  Conform asociatiei EENA, numarul de urgenta 112 nu poate fi apelat in opt state ale Uniunii Europene, daca terminalele nu sunt prevazute

Asigurarea impotriva atacurilor cibernetice, o provocare uriasa pentru asiguratori si mediul de afaceri

Henry Ford spunea asa: ”New York-ul nu este opera oamenilor, ci a asiguratorilor. Fara asigurari, n-ar exista zgaraie-nori, deoarece niciun muncitor n-ar accepta sa lucreze la o asemenea inaltime, riscand sa faca un plonjon mortal si sa-si lase familia in mizerie; fara asigurari, nici un capitalist nu ar investi milioane pentru a construi astfel de cladiri, pe care un singur muc de tigara le-ar putea transforma in scrum; fara asigurari, nimeni nu ar circula cu automobilul pe strazi”.

Chiar cu un Ford, un bun sofer este constient de faptul ca in fiecare clipa risca sa dea peste un pieton.

In secolul XXI, putem vorbi despre diverse tipuri de asigurari:  asigurari de sanatate, asigurari medicale la calatorie, asigurari de mijloace de transport (CASCO, in cazul autovehiculelor), asigurari de avarii si furt, asigurarea locuintei, asigurari de viata. Insa, cati si-au pus problema unei asigurari in cazul unui atac cibernetic?

Inainte de a vorbi despre servicii de asigurare in caz de atac cibernetic, sa facem o scurta prezentare despre aparitia asigurarilor in societate cat si motivele pentru care a fost necesara introducerea lor.

Aparitia asigurarilor

Cresterea importantei Londrei ca si centru comercial a dus, spre sfarsitul secolului al XVII-lea, la aparitia unei cereri reale pentru asigurare (si anume cereri de asigurare maritima). La sfarsitul anilor 1680, Edward Llyod a deschis o cafenea care in scurt timp a devenit cel mai popular local printre proprietarii de nave, negutatori si capitanii de nave, insa, si o importanta sursa de informatii in acest domeniu. Era locul principal de intalnire pentru cei care doreau sa-si asigure navele.

Astazi, Llyod’s of London reprezinta, ca structura, liderul pietei de asigurari maritime si alte tipuri specializate, insa activitatea este destul de diferita fata de segmentul asigurarilor mai comune.

Asa cum este perceputa in zilele noastre, asigurarea are ca origine Marele Incediu din Londra din anul 1666, cand au fost distruse 13.200 de case.  Nicholas BARBON a fost primul care a deschis, in urma acestui dezastru, primul birou pentru asigurarea cladirilor.  El a infiintat in anul 1680 prima companie de asigurari de incendii din Anglia, denumita „The Fire Office”.

In Statele Unite, in anul 1732, prima companie de asigurari a demarat activitatea tot prin incheierea asigurarilor pentru incendii, cu sediul in Charles Town, Carolina de Sud.

Asigurari in caz de Atac Cibernetic

Asigurarea pentru securitate cibernetica este destinata pentru a diminua pierderile dintr-o varietate de incidente cibernetice incluzand furtul de date, intreruperi ale afacerii, daune in retea.

O piata solida pentru asigurarea de securitate cibernetica ar putea ajuta la reducerea numarului de atacuri cibernetice prin promovarea adoptarii masurilor preventive in schimbul unei mai bune acoperiri si incurajarea implementarii celor mai bune practici prin punerea pe primul loc a unui nivel asigurat a propiei protectii.

Un exemplu pentru piata asigurarilor in caz de atac cibernetic este Marea Britanie, unde Royal Bank of Scotland si compania de asigurari Marsh sunt printre firmele care colaboreaza cu Guvernul pentru a incuraja activitatile impotriva unui atac cibernetic, de oricine ar fi facute acestea.

„Piata de asigurari din Marea Britanie este renumita si dorim sa fie la fel si in relatie cu atacurile cibernetice”, a spus Francis Maude, secretar general al Guvernului. „Asigurarea nu este un substitut pentru securitatea cibernetica insa, este un plus important pentru o companie cu un management de risc total”.

Raportul guvernamental spune ca Marea Britanie ar trebui sa urmareasca sa fie un centru global pentru asigurarea de securitate cibernetica.

Peste ocean, Asiguratorul American International Group – AIG a achizitionat recent un pachet de actiuni in cadrul firmei K2 Intelligence. K2 Intelligence, specializata in investigatii corporate si-a propus impreuna cu AIG sa dezvolte in parteneriat produse si servicii care sa ajute clientii AIG sa reduca riscurile cibernetice.

John Doyle, Chief Executive Officer la AIG Commercial Insurance a declarat pentru Insurance Journal: „Sa ne protejam clientii impotriva riscurilor cibernetice presupune mult mai mult decat sa le oferim o asigurare care sa transfere acest risc”.

Printre altele, K2 Intelligence este specializata si in consultanta in ceea ce priveste investigatiile cibernetice, analiza si vizualizarea datelor si solutii impotriva operatiunilor de spalare a banilor.

Din punctul de vedere al segmentului cibernetic, K2 Intelligence ofera servicii de informatii, de raspuns rapid in cazul unui incident, strategii de aparare, training-uri si evaluari.  Aceste servicii vin in completarea celor de diminuare a riscurilor cibernetice oferite prin CyberEdge, dar si a produselor de asigurare oferite de companie, potrivit reprezentantilor AIG.

„Securitatea cibernetica trebuie sa se transforme intr-o aparare dinamica si proactiva care implica instrumente de investigare pentru colectarea si analizarea datelor atat din surse interne, cat si externe”, a declarat Jeremy Kroll, President & CEO la K2 Intelligence.

Speram ca aceste modele sa fie adoptate si in Romania, unde o asigurare impotriva atacurilor cibernetice ar putea insemna foarte mult in ceea ce priveste siguranta unei afaceri, mult mai mult poate decat legi de tip Big Brother neclare si intruzive.

 

Reply