Cloud – mediul ideal de stocare al jocurilor video ale viitorului?

Află totul despre stocarea în cloud și jocurile video ale viitorului. Informații utile, previziuni și o scurtă istorie a spațiilor de stocat jocuri. La începuturi, spațiile pe care se stocau jocurile video se rezumau la casete (Atari 2500, Spectrum sau Nitendo 64), carduri de memorie (PS1, PS2) sau dischete de 5 inch și 3 inch. Ulterior, au fost lansat CD-urile, DVD-urile, stick-urile și hard disk-urile externe, ca astăzi stocarea să se facă pe servere. Iar perspectivele de viitor indică utilizarea masivă a mediilor de stocare în cloud. Astăzi, procentul companiilor care folosesc serviciile cloud au ajuns la 90%. Aplicațiile din

Patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, va intra în Cartea Recordurilor cu cel mai lung talk show din lume: 72 ore și 18 minute!

Cel mai lung talk show de televiziune din lume a avut loc în România! Timp de mai bine de 72 de ore, patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, a moderat fără întrerupere un talk show în care au fost invitate aproape 100 de personalități din economie, cultură, antreprenoriat, politică, jurnalism, sport, dezvoltare personală, spiritualitate. Performanța omului de televiziune Alexandru Răducanu reprezintă, de departe, cel mai important eveniment TV din România din ultima perioadă. Emisiunea-eveniment a început sâmbătă 14 martie ora 8 și s-a încheiat trei zile mai tîrziu, marți 17 martie, la câteva minute după ora 8. Încheierea cu succes a

”Les miserables” de Ladj Ly – un apel la trezire

Revelația incontestabilă a festivalului Cannes 2019 și reprezentant al Franței în competiția oficială a Oscarurilor din acest an la categoria ”Cel mai bun film străin”, filmul de debut al lui Ladj Ly, ”Les miserables”, este mai întâi de toate purtătorul unui mesaj social și umanist. Filmul este construit în jurul indemnului la unitate, asumare și responsabilizare într-o lume din ce în ce mai corodata de tensiuni și conflicte.  ‘‘Je fais appel à votre esprit d’équipe. La cohésion. Sans cohésion, pas d’équipe. Et sans équipe, on est seuls.” (‘‘ Fac apel la spiritul vostru de echipa, la coeziune. Căci fără coeziune

Tipuri de fraude cu cartele SIM

Cum se fură în zilele noastre? Prin mecanisme multiple: prin diverse mecanisme informatice, prin şantaj online, prin alte metode îndelung uzitate în societatea românească.   Pot fi fraudaţi nu numai clienţii finali ci şi firmele de telefonie sau firmele care furnizează diverse servicii de conţinut. Cum? Fiind şi primul şi ultimul pe lanţul de distribuţie. Presupunem că un client oarecare îşi cumpără o cartelă SIM. Îi schimbă planul tarifar de la cartelă la abonament şi începe să trimită SMS-uri cu suprataxă. Sau apelează numere cu  suprataxă (SVA). Numerele cu suprataxa sunt deschise pentru diverse tipuri de conţinut, cu diverşi furnizori.

CEDO stabilește criteriile pentru inregistrarea cartelelor pre-pay. Ce invatam?

La data de 30.01.2020, CEDO a decis intr-un caz impotriva Germaniei ca nu exista o incalcare a dreptului la viata privata in cazul legii germane de obligare a cetatenilor de inregistrare a datelor personale pentru cartele SIM pre-pay. Daca cititi doar titlul, s-ar putea sa se inteleaga ca CEDO da un “cec in alb”, iar legea romaneasca (care nu este nici pe departe similara – OUG 69/2019) ar trebuie sa fie OK. Povestea este insa mult mai complicata, si doar citirea intregii argumentatii si a contextului ne poate releva ceea ce deja indicam inclusiv in amicus-curiae trimis in noiembrie 2019

Cazul Caracal produce victime și în media: România TV și Antena 1 amendate de CNA

Consiliul Național al Audiovizualuluia a amendat posturile de televiziune România TV și Antena 1 pentru acuzații nefondate aduse în cadrul emisiunilor realizate de cele două televiziuni, referitoare la cazul Caracal. Analizând reclamațiile primite, CNA a monitorizat emisiunile de știri și dezbateri din intervalul 20 septembrie – 21 octombrie 2019, constatând încălcarea dreptului fiecărei persoane la propria imagine, prevăzut în Codul de reglementare a conținutului audiovizual, Amenzi aplicate de CNA Cea mai mare amendă a fost îmcasată de România TV, 25.000 lei, pentru emisiunea „Breaking News” difuzată în data de 18.10.2019, în timp ce Antena 1 a scăpat cu ”doar” 10.000

Industria de turism, influențată radical de tehnologiile mobile

Profesioniștii industrei de turism și călătorii s-au reunit la București în cadrul unui eveniment Amadeus Executive Event. Dezbaterile avute în cadrul acestui eveniment s-au centrat în jurul schimbărilor radicale pe care noile tehnologii le-au adus industriei. În 2018 erau 4 miliarde de utilizatori ai Internetului, dintre aceștia peste 3 miliarde folosind rețelele sociale. În acest context, un lucru important de subliniat este că în influențarea deciziilor luate de utilizatori, prietenii sunt de două ori mai influenți decât celebritățile și factorii de opinie. Tehnologia informației devine o componentă de bază, în toate domeniile industriei, iar adopția se realizează într-un ritm accelerat.

Mobil nelimitat proiect inedit al Telekom si Carrefour Romania

Cum au promis reprezentantii Telekom se extinde proiectul Mobil Nelimitat. Parteneriatul cu Carrefour Romania, ofera romanilor experiente deosebite in timp real. Proiectul extins in reteaua de magazine Carrefour Romania doreste sa aduca mai aproape de clienti cele mai bune si mai rapide servicii de telefonie si in acelasi timp acces la internet nelimitat. Prin acest proiect clientii se pot abona la serviciile Telekom in mai putin de 5 minute. Pasii ce trebuie urmati sunt simplii si rapid de indeplinit. Serviciul este unul inovator, intrucat permite achizitionarea de servicii prin contracte cu perioade nelimitate, astfel beneficiarii nu mai sunt conditionati prin

Modificari privind localizarea terminalelor mobile

Curtea de Justitie  UE a decis ca companiile din domeniul Telecomunicatiilor sa transmita serviciilor de urgenta detalii legate de localizarea terminalelor conectate prin numarul de urgente european 112, chiar daca acestea nu sunt au cartele SIM integrate. Masura a fost luata dupa un lung proces, intentat de rudele unei adolescente de 17 ani  din Lituania care a fost rapita si ucisa, in 2013. Fata contactase numarul de urgenta 112 insa din pricina procedurilor birocratice nu a putut identificata.  Conform asociatiei EENA, numarul de urgenta 112 nu poate fi apelat in opt state ale Uniunii Europene, daca terminalele nu sunt prevazute

Cat costa un telefon „gratuit”?

tel copy

Operatorii de telefonie mobila din Romania ofera abonatilor telefoane gratuite la incheierea unor contracte cu durata intre 1 si 2 ani de zile. 

Potrivit legii, durata pentru care poate fi incheiat un contract de servicii de comunicatii electronice (telefonie, internet sau televiziune) este intre 12 si 24 de luni. Pentru a rezilia contractul fara plata unor penalitati de reziliere anticipata, utilizatorii trebuie sa astepte ca perioada minima contractuala sa expire. Reclamatiile primite de ANCOM de la consumatori, arata insa faptul ca nu toti cei care incheie un contract pe o perioada determinata inteleg semnificatia acestei clauze.

Perioada minima contractuala, denumita si durata contractuala initiala este acea perioada in care pentru a rezilia contractul incheiat cu un furnizor de servicii de comunicatii, consumatorii trebuie sa plateasca penalitati. Singura exceptie de la aceasta regula este situatia in care furnizorii modifica in mod unilateral contractul. Aceasta perioada contractuala este stabilita de catre operatori pentru asigurarea recuperarii cheltuielilor in cazul ofertelor comerciale care cuprind telefoane, tablete sau alte dispozitive electronice gratuit sau la pret redus, precum si instalarea gratuita a unor servicii sau planuri tarifare promotionale.

Pentru a proteja utilizatorii, legislatia stabileste doua praguri pentru perioada contractuala minima: 12 sau 24 de luni. Astfel, operatorii pot incheia contracte pentru perioade de maxim 24 de luni, dar sunt obligati sa ofere si posibilitatea de a incheia un abonament pentru 1 an de zile. De obicei, contractele care au o perioada initiala mai mare de 12 luni ofera mai multe beneficii.

Pentru rezilierea contractului de servicii de telecomunicatii, utilizatorii trebuie sa verifice daca a expirat perioada minima contractuala, sau sumele care trebuie platite pentru renuntarea anticipata. 

In cazul in care perioada minima s-a incheiat, iar abonatul nu a solicitat rezilierea, contractul se va prelungi automat pe o perioada nedeterminata, sau cu perioade egale cu perioada contractuala minima, in cazul in care contractul prevede expres acest lucru. In acest caz, renuntarea la contract se face fara plata de penalitati, intrucat durata minima a contractului a expirat.

In cazul in care contractul nu stipuleaza existenta unei perioade minime contractuale, aceasta este mai mare de 24 de luni, sau in cazul in care nu li s-a oferit posibilitatea de a incheia un contract pentru 12 luni.

Potrivit datelor oferite publicitatii de catre ANCOM, la sfarsitul anului trecut, in Romania existau 8,6 milioane de conexiuni la servicii de acces la internet in banda larga, pe baza de abonament (dintre care 4,8 milioane reprezentau puncte de acces la puncte mobile), 9,6 milioane de abonati la servicii de telefonie (5,6 milioane fiind abonati la servicii mobile) si 6,4 milioane de abonati la servicii de retransmisie a programelor audiovizuale.

Pentru mai multe informatii despre termenii contractelor, cei interesati pot accesa pagina de internet www.ancom.org.ro, subsectiunea Contractul pe intelesul tau.

Reply