Cloud – mediul ideal de stocare al jocurilor video ale viitorului?

Află totul despre stocarea în cloud și jocurile video ale viitorului. Informații utile, previziuni și o scurtă istorie a spațiilor de stocat jocuri. La începuturi, spațiile pe care se stocau jocurile video se rezumau la casete (Atari 2500, Spectrum sau Nitendo 64), carduri de memorie (PS1, PS2) sau dischete de 5 inch și 3 inch. Ulterior, au fost lansat CD-urile, DVD-urile, stick-urile și hard disk-urile externe, ca astăzi stocarea să se facă pe servere. Iar perspectivele de viitor indică utilizarea masivă a mediilor de stocare în cloud. Astăzi, procentul companiilor care folosesc serviciile cloud au ajuns la 90%. Aplicațiile din

Patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, va intra în Cartea Recordurilor cu cel mai lung talk show din lume: 72 ore și 18 minute!

Cel mai lung talk show de televiziune din lume a avut loc în România! Timp de mai bine de 72 de ore, patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, a moderat fără întrerupere un talk show în care au fost invitate aproape 100 de personalități din economie, cultură, antreprenoriat, politică, jurnalism, sport, dezvoltare personală, spiritualitate. Performanța omului de televiziune Alexandru Răducanu reprezintă, de departe, cel mai important eveniment TV din România din ultima perioadă. Emisiunea-eveniment a început sâmbătă 14 martie ora 8 și s-a încheiat trei zile mai tîrziu, marți 17 martie, la câteva minute după ora 8. Încheierea cu succes a

”Les miserables” de Ladj Ly – un apel la trezire

Revelația incontestabilă a festivalului Cannes 2019 și reprezentant al Franței în competiția oficială a Oscarurilor din acest an la categoria ”Cel mai bun film străin”, filmul de debut al lui Ladj Ly, ”Les miserables”, este mai întâi de toate purtătorul unui mesaj social și umanist. Filmul este construit în jurul indemnului la unitate, asumare și responsabilizare într-o lume din ce în ce mai corodata de tensiuni și conflicte.  ‘‘Je fais appel à votre esprit d’équipe. La cohésion. Sans cohésion, pas d’équipe. Et sans équipe, on est seuls.” (‘‘ Fac apel la spiritul vostru de echipa, la coeziune. Căci fără coeziune

Tipuri de fraude cu cartele SIM

Cum se fură în zilele noastre? Prin mecanisme multiple: prin diverse mecanisme informatice, prin şantaj online, prin alte metode îndelung uzitate în societatea românească.   Pot fi fraudaţi nu numai clienţii finali ci şi firmele de telefonie sau firmele care furnizează diverse servicii de conţinut. Cum? Fiind şi primul şi ultimul pe lanţul de distribuţie. Presupunem că un client oarecare îşi cumpără o cartelă SIM. Îi schimbă planul tarifar de la cartelă la abonament şi începe să trimită SMS-uri cu suprataxă. Sau apelează numere cu  suprataxă (SVA). Numerele cu suprataxa sunt deschise pentru diverse tipuri de conţinut, cu diverşi furnizori.

CEDO stabilește criteriile pentru inregistrarea cartelelor pre-pay. Ce invatam?

La data de 30.01.2020, CEDO a decis intr-un caz impotriva Germaniei ca nu exista o incalcare a dreptului la viata privata in cazul legii germane de obligare a cetatenilor de inregistrare a datelor personale pentru cartele SIM pre-pay. Daca cititi doar titlul, s-ar putea sa se inteleaga ca CEDO da un “cec in alb”, iar legea romaneasca (care nu este nici pe departe similara – OUG 69/2019) ar trebuie sa fie OK. Povestea este insa mult mai complicata, si doar citirea intregii argumentatii si a contextului ne poate releva ceea ce deja indicam inclusiv in amicus-curiae trimis in noiembrie 2019

Cazul Caracal produce victime și în media: România TV și Antena 1 amendate de CNA

Consiliul Național al Audiovizualuluia a amendat posturile de televiziune România TV și Antena 1 pentru acuzații nefondate aduse în cadrul emisiunilor realizate de cele două televiziuni, referitoare la cazul Caracal. Analizând reclamațiile primite, CNA a monitorizat emisiunile de știri și dezbateri din intervalul 20 septembrie – 21 octombrie 2019, constatând încălcarea dreptului fiecărei persoane la propria imagine, prevăzut în Codul de reglementare a conținutului audiovizual, Amenzi aplicate de CNA Cea mai mare amendă a fost îmcasată de România TV, 25.000 lei, pentru emisiunea „Breaking News” difuzată în data de 18.10.2019, în timp ce Antena 1 a scăpat cu ”doar” 10.000

Industria de turism, influențată radical de tehnologiile mobile

Profesioniștii industrei de turism și călătorii s-au reunit la București în cadrul unui eveniment Amadeus Executive Event. Dezbaterile avute în cadrul acestui eveniment s-au centrat în jurul schimbărilor radicale pe care noile tehnologii le-au adus industriei. În 2018 erau 4 miliarde de utilizatori ai Internetului, dintre aceștia peste 3 miliarde folosind rețelele sociale. În acest context, un lucru important de subliniat este că în influențarea deciziilor luate de utilizatori, prietenii sunt de două ori mai influenți decât celebritățile și factorii de opinie. Tehnologia informației devine o componentă de bază, în toate domeniile industriei, iar adopția se realizează într-un ritm accelerat.

Mobil nelimitat proiect inedit al Telekom si Carrefour Romania

Cum au promis reprezentantii Telekom se extinde proiectul Mobil Nelimitat. Parteneriatul cu Carrefour Romania, ofera romanilor experiente deosebite in timp real. Proiectul extins in reteaua de magazine Carrefour Romania doreste sa aduca mai aproape de clienti cele mai bune si mai rapide servicii de telefonie si in acelasi timp acces la internet nelimitat. Prin acest proiect clientii se pot abona la serviciile Telekom in mai putin de 5 minute. Pasii ce trebuie urmati sunt simplii si rapid de indeplinit. Serviciul este unul inovator, intrucat permite achizitionarea de servicii prin contracte cu perioade nelimitate, astfel beneficiarii nu mai sunt conditionati prin

Modificari privind localizarea terminalelor mobile

Curtea de Justitie  UE a decis ca companiile din domeniul Telecomunicatiilor sa transmita serviciilor de urgenta detalii legate de localizarea terminalelor conectate prin numarul de urgente european 112, chiar daca acestea nu sunt au cartele SIM integrate. Masura a fost luata dupa un lung proces, intentat de rudele unei adolescente de 17 ani  din Lituania care a fost rapita si ucisa, in 2013. Fata contactase numarul de urgenta 112 insa din pricina procedurilor birocratice nu a putut identificata.  Conform asociatiei EENA, numarul de urgenta 112 nu poate fi apelat in opt state ale Uniunii Europene, daca terminalele nu sunt prevazute

CodeCamp, training eficient la un pret competitiv

VIDEO Ce poate fi mai frumos pentru un „IT-st” decat sa-si manifeste pasiunea, abilitatile si sa fie la curent cu noile tehnologii intr-o atmosfera de tabara, la munte, alaturi de oameni de calitate ?

Va prezentam in cele ce urmeaza un interviu cu dl Aurelian POPA, initiatorul celei mai mari comunitati de dezvoltatori .NET din Romania (RONUA) si Presedinte al Asociatiei Expertilor in Tehnologia Informatiei din Romania (AXTI).

ITCMedia: Haideti sa le spunem cititorilor nostrii ce este un CodeCamp?
A. POPA: Un CodeCamp este o „tabara” in care noi participantii scriem cod, programam in diverse limbaje  dupa o agenda si un pr ogram dinainte stabilite. Spun tabara pentru ca organizam aceste codecamp-uri la munte la Sinaia si da, de ce nu, atmosfera este una relaxata, de tabara.

ITCMedia: De ce credeti ca a fost nevoie de aceste codecamp-uri ?
A. POPA: Noi programatorii avem in cadrul firmelor sau mult inationalelor in care activam din ce in ce mai putin timp sa exploram limbajele noi ce apar pe piata. Dupa 8 ore de munca esti obosit,  poate ai familie si iti ia 1-2 luni sa te pui la curent cu ce e nou intr-o tehnologie.   In codecamp, la munte deconectat de birou si cu alti entuziasti ca tine acest timp se reduce la 5 zile. Time is money si in IT, poate chiar mai mult ca in alte domenii.

ITCMedia: Prin ce difera un co decamp de un training clasic ?
A. POPA: In primul rand si cred eu cel mai important prin modul de invatare. Un training inseamna de fapt niste ppt-uri si un lector, apoi la final se fac exercitii din materialul de curs.  De obicei in oras, seara mai treci pe la birou, este perceput un efort suplimentar dar fara rezultate foarte concrete.
La un codecamp lucrurile stau putin altfel: nu exista ppt-uri, nu citeste nimeni nimic de pe slide-uri, departe de birou si nu in ultimul rand alaturi de co legi. Exista doar un manual pe care il urmam, de obicei construim aplicatii de la zero si mai adaugam si noi functionalitati in functie de experienta, expertiza si cererile celor prezenti si a pietei in care functionam.
La codecamp invatarea este experientiala.

ITCMedia: Cate astfel de codecamp-uri ati organizat si  cine sunt participantii ?
A. POPA: Organizam astfel de codecamp-uri  din 2005, sunt deja 6 ani, cred ca am trecut de numarul 20. Participantii sunt programatori din firme de IT, consultanti independenti si departamente IT. Ce este interesant ca ei cer sa vina la codecamp,  deci fluxul este putin inversat  si atunci si atitudinea si implicarea sunt diferite. Tot printre participanti se numara si cei care au scris cod in PHP, Apache etc. si vor sa detina intr-un timp relativ scurt si competente pe .NET.

ITCMedia: Pentru dumneavoastra ca „trainer”sa spunem chiar daca din cate am inteles functia dumenavoastra este de coordonare, care a fost cea mai mare „revelatie” in cadrul acestor codecampuri ?
A. POPA: Nu stiu daca o putem numi revelatie, dar este foarte interesant de fiecare data de urmarit dinamica grupului nou format. Intr-o zi doua se disting liderii unul, maxim 2 si la sfarsitul celor 5 zile deja pot sa spun ca avem o echipa.
Si cu aceasta ocazie va si spun un secret. Eu daca as fi nevoit sa fac o echipa in firma mea i-as trimite pe cei vizati la un astfel de codecamp. In 5 zile nu numai ca am echipa dar singuri isi aleg si team-leadul. In plus invata ceva nou si experimenteaza intr-o anumita tehnologie.

ITCMedia: Pentru cei interesati aveti un calendar pentru acest an?
A.POPA: Avem doua codecampuri de primavara
WebDev, 27 Martie — 1 Aprilie 2011, SINAIA (destinat dezvoltatorilor de aplica?ii web, mobile, de cloud sau „thin”) cu pagina de inregistrare aici
Si
SqlDev, 3 — 8 Aprilie 2011, SINAIA (destinat celor care nu-i las ? pe UX developeri s? strice performan?a aplica?iilor :)) ) cu pagina de inregistrare aici

ITCMedia: Si pentru la vara? Toamna? Iarna?

A.POPA: Calendarul se stabileste si in functie de cerintele membrilor si sponsorilor nostrii. Va invitam sa faceti parte de ce nu din ambele categorii pe ronua.ro. Totusi o sa va dezvalui ca in iunie 2011 undeva pe litoral pregatim ceva pe arhitectii de solutii IT.

Cate ceva despre ce inseamna atmosfera CodeCamp – VIDEO

4 Comments

  1. Danut Moraru Răspunde
  2. Ana Răspunde
  3. Aurelian Răspunde
  4. ladinia Răspunde

Reply