Cloud – mediul ideal de stocare al jocurilor video ale viitorului?

Află totul despre stocarea în cloud și jocurile video ale viitorului. Informații utile, previziuni și o scurtă istorie a spațiilor de stocat jocuri. La începuturi, spațiile pe care se stocau jocurile video se rezumau la casete (Atari 2500, Spectrum sau Nitendo 64), carduri de memorie (PS1, PS2) sau dischete de 5 inch și 3 inch. Ulterior, au fost lansat CD-urile, DVD-urile, stick-urile și hard disk-urile externe, ca astăzi stocarea să se facă pe servere. Iar perspectivele de viitor indică utilizarea masivă a mediilor de stocare în cloud. Astăzi, procentul companiilor care folosesc serviciile cloud au ajuns la 90%. Aplicațiile din

Patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, va intra în Cartea Recordurilor cu cel mai lung talk show din lume: 72 ore și 18 minute!

Cel mai lung talk show de televiziune din lume a avut loc în România! Timp de mai bine de 72 de ore, patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, a moderat fără întrerupere un talk show în care au fost invitate aproape 100 de personalități din economie, cultură, antreprenoriat, politică, jurnalism, sport, dezvoltare personală, spiritualitate. Performanța omului de televiziune Alexandru Răducanu reprezintă, de departe, cel mai important eveniment TV din România din ultima perioadă. Emisiunea-eveniment a început sâmbătă 14 martie ora 8 și s-a încheiat trei zile mai tîrziu, marți 17 martie, la câteva minute după ora 8. Încheierea cu succes a

”Les miserables” de Ladj Ly – un apel la trezire

Revelația incontestabilă a festivalului Cannes 2019 și reprezentant al Franței în competiția oficială a Oscarurilor din acest an la categoria ”Cel mai bun film străin”, filmul de debut al lui Ladj Ly, ”Les miserables”, este mai întâi de toate purtătorul unui mesaj social și umanist. Filmul este construit în jurul indemnului la unitate, asumare și responsabilizare într-o lume din ce în ce mai corodata de tensiuni și conflicte.  ‘‘Je fais appel à votre esprit d’équipe. La cohésion. Sans cohésion, pas d’équipe. Et sans équipe, on est seuls.” (‘‘ Fac apel la spiritul vostru de echipa, la coeziune. Căci fără coeziune

Tipuri de fraude cu cartele SIM

Cum se fură în zilele noastre? Prin mecanisme multiple: prin diverse mecanisme informatice, prin şantaj online, prin alte metode îndelung uzitate în societatea românească.   Pot fi fraudaţi nu numai clienţii finali ci şi firmele de telefonie sau firmele care furnizează diverse servicii de conţinut. Cum? Fiind şi primul şi ultimul pe lanţul de distribuţie. Presupunem că un client oarecare îşi cumpără o cartelă SIM. Îi schimbă planul tarifar de la cartelă la abonament şi începe să trimită SMS-uri cu suprataxă. Sau apelează numere cu  suprataxă (SVA). Numerele cu suprataxa sunt deschise pentru diverse tipuri de conţinut, cu diverşi furnizori.

CEDO stabilește criteriile pentru inregistrarea cartelelor pre-pay. Ce invatam?

La data de 30.01.2020, CEDO a decis intr-un caz impotriva Germaniei ca nu exista o incalcare a dreptului la viata privata in cazul legii germane de obligare a cetatenilor de inregistrare a datelor personale pentru cartele SIM pre-pay. Daca cititi doar titlul, s-ar putea sa se inteleaga ca CEDO da un “cec in alb”, iar legea romaneasca (care nu este nici pe departe similara – OUG 69/2019) ar trebuie sa fie OK. Povestea este insa mult mai complicata, si doar citirea intregii argumentatii si a contextului ne poate releva ceea ce deja indicam inclusiv in amicus-curiae trimis in noiembrie 2019

Cazul Caracal produce victime și în media: România TV și Antena 1 amendate de CNA

Consiliul Național al Audiovizualuluia a amendat posturile de televiziune România TV și Antena 1 pentru acuzații nefondate aduse în cadrul emisiunilor realizate de cele două televiziuni, referitoare la cazul Caracal. Analizând reclamațiile primite, CNA a monitorizat emisiunile de știri și dezbateri din intervalul 20 septembrie – 21 octombrie 2019, constatând încălcarea dreptului fiecărei persoane la propria imagine, prevăzut în Codul de reglementare a conținutului audiovizual, Amenzi aplicate de CNA Cea mai mare amendă a fost îmcasată de România TV, 25.000 lei, pentru emisiunea „Breaking News” difuzată în data de 18.10.2019, în timp ce Antena 1 a scăpat cu ”doar” 10.000

Industria de turism, influențată radical de tehnologiile mobile

Profesioniștii industrei de turism și călătorii s-au reunit la București în cadrul unui eveniment Amadeus Executive Event. Dezbaterile avute în cadrul acestui eveniment s-au centrat în jurul schimbărilor radicale pe care noile tehnologii le-au adus industriei. În 2018 erau 4 miliarde de utilizatori ai Internetului, dintre aceștia peste 3 miliarde folosind rețelele sociale. În acest context, un lucru important de subliniat este că în influențarea deciziilor luate de utilizatori, prietenii sunt de două ori mai influenți decât celebritățile și factorii de opinie. Tehnologia informației devine o componentă de bază, în toate domeniile industriei, iar adopția se realizează într-un ritm accelerat.

Mobil nelimitat proiect inedit al Telekom si Carrefour Romania

Cum au promis reprezentantii Telekom se extinde proiectul Mobil Nelimitat. Parteneriatul cu Carrefour Romania, ofera romanilor experiente deosebite in timp real. Proiectul extins in reteaua de magazine Carrefour Romania doreste sa aduca mai aproape de clienti cele mai bune si mai rapide servicii de telefonie si in acelasi timp acces la internet nelimitat. Prin acest proiect clientii se pot abona la serviciile Telekom in mai putin de 5 minute. Pasii ce trebuie urmati sunt simplii si rapid de indeplinit. Serviciul este unul inovator, intrucat permite achizitionarea de servicii prin contracte cu perioade nelimitate, astfel beneficiarii nu mai sunt conditionati prin

Modificari privind localizarea terminalelor mobile

Curtea de Justitie  UE a decis ca companiile din domeniul Telecomunicatiilor sa transmita serviciilor de urgenta detalii legate de localizarea terminalelor conectate prin numarul de urgente european 112, chiar daca acestea nu sunt au cartele SIM integrate. Masura a fost luata dupa un lung proces, intentat de rudele unei adolescente de 17 ani  din Lituania care a fost rapita si ucisa, in 2013. Fata contactase numarul de urgenta 112 insa din pricina procedurilor birocratice nu a putut identificata.  Conform asociatiei EENA, numarul de urgenta 112 nu poate fi apelat in opt state ale Uniunii Europene, daca terminalele nu sunt prevazute

Filmele anului 2017

Anul 2017 ne aduce o serie de filme promițătoare. Multe dintre ele sunt serii ale unei poveștii ce ne-au bucurat ani de-a rândul cu intriga și efectele speciale, altele sunt basmele copilăriei noastre.
Așadar bilanțul ne anunță așa:

 

Fast and Furious 8

 

Faptul că Letty si Dom își petrec luna de miere, iar Brian și Mia nu mai fac parte din joc, întreaga echipă pare să își fi găsit un oare echilibru în viața de zi cu zi. Acest lucru se schimbă odată cu apariția unei misterioase femei ce îl va seduce pe Dom într-o lume a crimelor și a trădării celor apropriați.

Justice League of America

 

Bruce Wayne (Ben Affleck) formează o nouă alință pentru a înfrunta un inamic mult mai periculos. Acest lucru a alimentat sacrificiul pentru binele umanității. Împreună cu Wonder Woman, Aquaman, Cyborg și Flash vor lupta împotriva forțelor răului.

 

Pirates of the Caribbean –Dead Men Tell no Tels

Căpitanul Jack Sparrow își reîntâlnește vechii dușmani, printre care și căpitanul Salazar – scăpat din Triunghiului Diavolului. Acesta are un singur scop, anume să omoare orice pirat de pe mare. Singura scăpare a lui Sparrow este găsirea Tridentului lui Poseidon – un puternic artefact ce are controlul total al apelor.

Thor Ragnarok

După ce Thor se luptă cu Ultron până la ultima suflare pentru a apăra Terra împotriva distrugerii umanitatății, Asgard este umătoarea lui țintă. Luminoasa lume a lui Odin este pusă la încercare, iar totul stă în relația lui Thor și a lui Loki. Oare va reuși Thor să apare acest tărâm?

Wonder Woman

 

Prințesa Amazonului (Gal Gadot), o războinică ce nu putea fi doborată, cunoscută sub numele de Wonder Woman mai târziu îşi doreşte să pună capăt răului din jurul ei. După ce un avion american se prăbușește pe malurile lor, Diana ia decizia de a se alătura unui război ce afecta întreaga lume. Lupta pentru binele umanității îi dezvălui adevăratele sale puteri și scopul ei în viață.

Beauty and the Beast

 

Un film Disney ce ne aduce într-o formă nouă povestea mult prea-iubită a Bestiei și a Bellei.
Un tânăr prinț, blestemat să trăiască sub înfățișarea unei bestii, cunoaște dragostea adevărată, singura ce poate rupe vraja. Belle este cea care, pentru a își salva tatăl, va decide să stea alături de Bestie. Un film promițător, plin de culoare și de mister.

Logan

 

Acțiunea are loc în viitor, unde Logan și profesorului Xavier nu mai au aceleași puteri precum în tinerețe. O corporație condusă de Nathaniel Essex dorește să aducă lumea în pragul distrugerii. Logan va trebui să îi înfrungă cu ajutorul unei fetițe – clona feminină a lui Wolverine.

Depicable Me 3

Depicable Me a reușit prin minioni săi să ne aducă zâmbetul pe buze. Toate poveștile lor au fost scrise cu într-un mod extrem de amuzant, având la bază principii precum familia, prietenia sau binele suprem. În această serie Balthazar Bratt, un star al anilor ’80 dorește să cucerească lumea, iar Gru ( împreuna cu familia sa) va încerca să îl doboare.

 

John Wick 2

John Wick (Keanu Reeves) dorește să scape de trecutul său și să aibă o viață normală. Acest lucru îi este aproape imposibil fiind înconjurat de vechea lui viață. Un preț este pus pe spatele lui, iar întreaga sa grupare îl vrea mort. Un om împotriva tuturor. Va reuși să supraviețuiască și de această dată?

 

Surse:
www.imdb.com
www.youtube.com

Reply