Cloud – mediul ideal de stocare al jocurilor video ale viitorului?

Află totul despre stocarea în cloud și jocurile video ale viitorului. Informații utile, previziuni și o scurtă istorie a spațiilor de stocat jocuri. La începuturi, spațiile pe care se stocau jocurile video se rezumau la casete (Atari 2500, Spectrum sau Nitendo 64), carduri de memorie (PS1, PS2) sau dischete de 5 inch și 3 inch. Ulterior, au fost lansat CD-urile, DVD-urile, stick-urile și hard disk-urile externe, ca astăzi stocarea să se facă pe servere. Iar perspectivele de viitor indică utilizarea masivă a mediilor de stocare în cloud. Astăzi, procentul companiilor care folosesc serviciile cloud au ajuns la 90%. Aplicațiile din

Patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, va intra în Cartea Recordurilor cu cel mai lung talk show din lume: 72 ore și 18 minute!

Cel mai lung talk show de televiziune din lume a avut loc în România! Timp de mai bine de 72 de ore, patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, a moderat fără întrerupere un talk show în care au fost invitate aproape 100 de personalități din economie, cultură, antreprenoriat, politică, jurnalism, sport, dezvoltare personală, spiritualitate. Performanța omului de televiziune Alexandru Răducanu reprezintă, de departe, cel mai important eveniment TV din România din ultima perioadă. Emisiunea-eveniment a început sâmbătă 14 martie ora 8 și s-a încheiat trei zile mai tîrziu, marți 17 martie, la câteva minute după ora 8. Încheierea cu succes a

”Les miserables” de Ladj Ly – un apel la trezire

Revelația incontestabilă a festivalului Cannes 2019 și reprezentant al Franței în competiția oficială a Oscarurilor din acest an la categoria ”Cel mai bun film străin”, filmul de debut al lui Ladj Ly, ”Les miserables”, este mai întâi de toate purtătorul unui mesaj social și umanist. Filmul este construit în jurul indemnului la unitate, asumare și responsabilizare într-o lume din ce în ce mai corodata de tensiuni și conflicte.  ‘‘Je fais appel à votre esprit d’équipe. La cohésion. Sans cohésion, pas d’équipe. Et sans équipe, on est seuls.” (‘‘ Fac apel la spiritul vostru de echipa, la coeziune. Căci fără coeziune

Tipuri de fraude cu cartele SIM

Cum se fură în zilele noastre? Prin mecanisme multiple: prin diverse mecanisme informatice, prin şantaj online, prin alte metode îndelung uzitate în societatea românească.   Pot fi fraudaţi nu numai clienţii finali ci şi firmele de telefonie sau firmele care furnizează diverse servicii de conţinut. Cum? Fiind şi primul şi ultimul pe lanţul de distribuţie. Presupunem că un client oarecare îşi cumpără o cartelă SIM. Îi schimbă planul tarifar de la cartelă la abonament şi începe să trimită SMS-uri cu suprataxă. Sau apelează numere cu  suprataxă (SVA). Numerele cu suprataxa sunt deschise pentru diverse tipuri de conţinut, cu diverşi furnizori.

CEDO stabilește criteriile pentru inregistrarea cartelelor pre-pay. Ce invatam?

La data de 30.01.2020, CEDO a decis intr-un caz impotriva Germaniei ca nu exista o incalcare a dreptului la viata privata in cazul legii germane de obligare a cetatenilor de inregistrare a datelor personale pentru cartele SIM pre-pay. Daca cititi doar titlul, s-ar putea sa se inteleaga ca CEDO da un “cec in alb”, iar legea romaneasca (care nu este nici pe departe similara – OUG 69/2019) ar trebuie sa fie OK. Povestea este insa mult mai complicata, si doar citirea intregii argumentatii si a contextului ne poate releva ceea ce deja indicam inclusiv in amicus-curiae trimis in noiembrie 2019

Cazul Caracal produce victime și în media: România TV și Antena 1 amendate de CNA

Consiliul Național al Audiovizualuluia a amendat posturile de televiziune România TV și Antena 1 pentru acuzații nefondate aduse în cadrul emisiunilor realizate de cele două televiziuni, referitoare la cazul Caracal. Analizând reclamațiile primite, CNA a monitorizat emisiunile de știri și dezbateri din intervalul 20 septembrie – 21 octombrie 2019, constatând încălcarea dreptului fiecărei persoane la propria imagine, prevăzut în Codul de reglementare a conținutului audiovizual, Amenzi aplicate de CNA Cea mai mare amendă a fost îmcasată de România TV, 25.000 lei, pentru emisiunea „Breaking News” difuzată în data de 18.10.2019, în timp ce Antena 1 a scăpat cu ”doar” 10.000

Industria de turism, influențată radical de tehnologiile mobile

Profesioniștii industrei de turism și călătorii s-au reunit la București în cadrul unui eveniment Amadeus Executive Event. Dezbaterile avute în cadrul acestui eveniment s-au centrat în jurul schimbărilor radicale pe care noile tehnologii le-au adus industriei. În 2018 erau 4 miliarde de utilizatori ai Internetului, dintre aceștia peste 3 miliarde folosind rețelele sociale. În acest context, un lucru important de subliniat este că în influențarea deciziilor luate de utilizatori, prietenii sunt de două ori mai influenți decât celebritățile și factorii de opinie. Tehnologia informației devine o componentă de bază, în toate domeniile industriei, iar adopția se realizează într-un ritm accelerat.

Mobil nelimitat proiect inedit al Telekom si Carrefour Romania

Cum au promis reprezentantii Telekom se extinde proiectul Mobil Nelimitat. Parteneriatul cu Carrefour Romania, ofera romanilor experiente deosebite in timp real. Proiectul extins in reteaua de magazine Carrefour Romania doreste sa aduca mai aproape de clienti cele mai bune si mai rapide servicii de telefonie si in acelasi timp acces la internet nelimitat. Prin acest proiect clientii se pot abona la serviciile Telekom in mai putin de 5 minute. Pasii ce trebuie urmati sunt simplii si rapid de indeplinit. Serviciul este unul inovator, intrucat permite achizitionarea de servicii prin contracte cu perioade nelimitate, astfel beneficiarii nu mai sunt conditionati prin

Modificari privind localizarea terminalelor mobile

Curtea de Justitie  UE a decis ca companiile din domeniul Telecomunicatiilor sa transmita serviciilor de urgenta detalii legate de localizarea terminalelor conectate prin numarul de urgente european 112, chiar daca acestea nu sunt au cartele SIM integrate. Masura a fost luata dupa un lung proces, intentat de rudele unei adolescente de 17 ani  din Lituania care a fost rapita si ucisa, in 2013. Fata contactase numarul de urgenta 112 insa din pricina procedurilor birocratice nu a putut identificata.  Conform asociatiei EENA, numarul de urgenta 112 nu poate fi apelat in opt state ale Uniunii Europene, daca terminalele nu sunt prevazute

Noile telefoane Allview Energy promit o autonomie superioara!

Asa cum bine observam, telefoanele inteligente devin tot mai performante – cu procesoare tot mai puternice, camere video care filmeaza la o calitate tot mai inalta si capacitate de stocare tot mai mare. In mod evident, tehnologia nu inceteaza sa avanseze, insa daca intrebati un posesor de smartphone care ar fi totusi nemultumirea sa, cred ca toti vor avea acelasi raspuns: autonomia scazuta a bateriei!

Folosita intens, bateria unui smartphone obisnuit poate rezista de la cateva ore, la maxim o zi – motiv pentru care Allview, companie romaneasca avand sediul in Brasov, s-a gandit sa lanseze cateva modele de smartphone care sa permita o navigare placuta pe internet, sa nu fie exagerat de performante, insa al carui atu sa-l reprezinte autonomia crescuta a bateriei.

Cu aceasta ocazie, Allview a dat nastere telefoanelor din clasa „Energy” – toate telefoanele din aceasta categorie avand ca numitor comun o autonomie cat mai ridicata, de pana la cateva zile!

Noile telefoane Allview Energy promit o autonomie superioara!

In urma cu doar cateva zile, Allview anunta printr-un comunicat de presa faptul ca lanseaza doua noi modele care fac parte din familia Energy: vorbim de Allview P8 Energy si Allview P5 Energy. Pe langa performante si specificatii tehnice decente, pe care le vom aminti mai jos, aceste doua telefoane impresioneaza prin faptul ca dispun de baterii mari, puternice: 6000 mAh pentru modelul P8 Energy si 4000 mAh pentru P5 Energy – asta in conditiile in care, spre exemplu, un telefon de top, precum Samsung S6 Edge, are o baterie de doar 2600 mAh.

Mai mult de atat, Allview, prin noile sale telefoane Energy, prezinta (si) tehnologia „Reverse Charge”, cu ajutorul careia utilizatorul poate incarca la randul sau bateria altor smartphone-uri. Cel mai puternic model din clasa Energy, P8, este dotat cu un acumulator format din 2 celule SDI – cu circuite de incarcare separata – astfel incat, folosind tehnologii de ultima generatie, telefonul va avea un consum scazut de energie si se va incarca mai repede. Ramanand la capitolul „energie”, mai putem aminti faptul ca telefoanele din familia Energy dispun la nivel software de 2 moduri in care pot fi folosite: Mod Normal si Mod Extrem – astfel incat, chiar daca mai ramaneti cu doar 5% baterie, puteti vorbi la telefon in continuare pret de aproximativ 3 ore!

Daca Allview P8 Energy este destul de criticat pe blogurile din Romania din cauza pretului – ajungand astfel la 1.349 RON, atunci va puteti orienta spre Allview P5 Energy, cu o baterie suficient de puternica si caracteristici care, mai mult ca sigur, vor multumi consumatorul autohton mai putin interesat de jocuri. Astfel, Allview P5 costa 649 RON, dispune de o baterie de 4000 mAh, procesor Quad-Core 64 bit 1 Ghz, display de 4,5 inch, camera foto de 5MP cu autofocus si inregistrare High Definition. Acesta, de asemenea, dispune de tehnologiile avansate privind consumul eficient de energie amintite mai sus, ca fratele sau mai mare, P8 Energy, si se lauda cu o autonomie a bateriei de 3 zile in regim de folosire obisnuita (internet, convorbiri etc).

Atat P5 Energy cat si P8 Energy sunt disponibile momentan doar cu precomanda, ajungand efectiv in magazine abia din luna octombrie.

Faptul ca Allview se axeaza pe telefoane cu autonomie ridicata este un pas inainte si speram pe viitor la cat mai multe astfel de telefoane, cu performante mai bune si, de ce nu, cu preturi ceva mai mici.

Reply