Cloud – mediul ideal de stocare al jocurilor video ale viitorului?

Află totul despre stocarea în cloud și jocurile video ale viitorului. Informații utile, previziuni și o scurtă istorie a spațiilor de stocat jocuri. La începuturi, spațiile pe care se stocau jocurile video se rezumau la casete (Atari 2500, Spectrum sau Nitendo 64), carduri de memorie (PS1, PS2) sau dischete de 5 inch și 3 inch. Ulterior, au fost lansat CD-urile, DVD-urile, stick-urile și hard disk-urile externe, ca astăzi stocarea să se facă pe servere. Iar perspectivele de viitor indică utilizarea masivă a mediilor de stocare în cloud. Astăzi, procentul companiilor care folosesc serviciile cloud au ajuns la 90%. Aplicațiile din

Patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, va intra în Cartea Recordurilor cu cel mai lung talk show din lume: 72 ore și 18 minute!

Cel mai lung talk show de televiziune din lume a avut loc în România! Timp de mai bine de 72 de ore, patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, a moderat fără întrerupere un talk show în care au fost invitate aproape 100 de personalități din economie, cultură, antreprenoriat, politică, jurnalism, sport, dezvoltare personală, spiritualitate. Performanța omului de televiziune Alexandru Răducanu reprezintă, de departe, cel mai important eveniment TV din România din ultima perioadă. Emisiunea-eveniment a început sâmbătă 14 martie ora 8 și s-a încheiat trei zile mai tîrziu, marți 17 martie, la câteva minute după ora 8. Încheierea cu succes a

”Les miserables” de Ladj Ly – un apel la trezire

Revelația incontestabilă a festivalului Cannes 2019 și reprezentant al Franței în competiția oficială a Oscarurilor din acest an la categoria ”Cel mai bun film străin”, filmul de debut al lui Ladj Ly, ”Les miserables”, este mai întâi de toate purtătorul unui mesaj social și umanist. Filmul este construit în jurul indemnului la unitate, asumare și responsabilizare într-o lume din ce în ce mai corodata de tensiuni și conflicte.  ‘‘Je fais appel à votre esprit d’équipe. La cohésion. Sans cohésion, pas d’équipe. Et sans équipe, on est seuls.” (‘‘ Fac apel la spiritul vostru de echipa, la coeziune. Căci fără coeziune

Tipuri de fraude cu cartele SIM

Cum se fură în zilele noastre? Prin mecanisme multiple: prin diverse mecanisme informatice, prin şantaj online, prin alte metode îndelung uzitate în societatea românească.   Pot fi fraudaţi nu numai clienţii finali ci şi firmele de telefonie sau firmele care furnizează diverse servicii de conţinut. Cum? Fiind şi primul şi ultimul pe lanţul de distribuţie. Presupunem că un client oarecare îşi cumpără o cartelă SIM. Îi schimbă planul tarifar de la cartelă la abonament şi începe să trimită SMS-uri cu suprataxă. Sau apelează numere cu  suprataxă (SVA). Numerele cu suprataxa sunt deschise pentru diverse tipuri de conţinut, cu diverşi furnizori.

CEDO stabilește criteriile pentru inregistrarea cartelelor pre-pay. Ce invatam?

La data de 30.01.2020, CEDO a decis intr-un caz impotriva Germaniei ca nu exista o incalcare a dreptului la viata privata in cazul legii germane de obligare a cetatenilor de inregistrare a datelor personale pentru cartele SIM pre-pay. Daca cititi doar titlul, s-ar putea sa se inteleaga ca CEDO da un “cec in alb”, iar legea romaneasca (care nu este nici pe departe similara – OUG 69/2019) ar trebuie sa fie OK. Povestea este insa mult mai complicata, si doar citirea intregii argumentatii si a contextului ne poate releva ceea ce deja indicam inclusiv in amicus-curiae trimis in noiembrie 2019

Cazul Caracal produce victime și în media: România TV și Antena 1 amendate de CNA

Consiliul Național al Audiovizualuluia a amendat posturile de televiziune România TV și Antena 1 pentru acuzații nefondate aduse în cadrul emisiunilor realizate de cele două televiziuni, referitoare la cazul Caracal. Analizând reclamațiile primite, CNA a monitorizat emisiunile de știri și dezbateri din intervalul 20 septembrie – 21 octombrie 2019, constatând încălcarea dreptului fiecărei persoane la propria imagine, prevăzut în Codul de reglementare a conținutului audiovizual, Amenzi aplicate de CNA Cea mai mare amendă a fost îmcasată de România TV, 25.000 lei, pentru emisiunea „Breaking News” difuzată în data de 18.10.2019, în timp ce Antena 1 a scăpat cu ”doar” 10.000

Industria de turism, influențată radical de tehnologiile mobile

Profesioniștii industrei de turism și călătorii s-au reunit la București în cadrul unui eveniment Amadeus Executive Event. Dezbaterile avute în cadrul acestui eveniment s-au centrat în jurul schimbărilor radicale pe care noile tehnologii le-au adus industriei. În 2018 erau 4 miliarde de utilizatori ai Internetului, dintre aceștia peste 3 miliarde folosind rețelele sociale. În acest context, un lucru important de subliniat este că în influențarea deciziilor luate de utilizatori, prietenii sunt de două ori mai influenți decât celebritățile și factorii de opinie. Tehnologia informației devine o componentă de bază, în toate domeniile industriei, iar adopția se realizează într-un ritm accelerat.

Mobil nelimitat proiect inedit al Telekom si Carrefour Romania

Cum au promis reprezentantii Telekom se extinde proiectul Mobil Nelimitat. Parteneriatul cu Carrefour Romania, ofera romanilor experiente deosebite in timp real. Proiectul extins in reteaua de magazine Carrefour Romania doreste sa aduca mai aproape de clienti cele mai bune si mai rapide servicii de telefonie si in acelasi timp acces la internet nelimitat. Prin acest proiect clientii se pot abona la serviciile Telekom in mai putin de 5 minute. Pasii ce trebuie urmati sunt simplii si rapid de indeplinit. Serviciul este unul inovator, intrucat permite achizitionarea de servicii prin contracte cu perioade nelimitate, astfel beneficiarii nu mai sunt conditionati prin

Modificari privind localizarea terminalelor mobile

Curtea de Justitie  UE a decis ca companiile din domeniul Telecomunicatiilor sa transmita serviciilor de urgenta detalii legate de localizarea terminalelor conectate prin numarul de urgente european 112, chiar daca acestea nu sunt au cartele SIM integrate. Masura a fost luata dupa un lung proces, intentat de rudele unei adolescente de 17 ani  din Lituania care a fost rapita si ucisa, in 2013. Fata contactase numarul de urgenta 112 insa din pricina procedurilor birocratice nu a putut identificata.  Conform asociatiei EENA, numarul de urgenta 112 nu poate fi apelat in opt state ale Uniunii Europene, daca terminalele nu sunt prevazute

O „Comoara” de film

 La editia 68 din acest an a Festivalului International de Film de la Cannes, lungmetrajul “Comoara” sub regia lui Corneliu Porumboiu, a fost laureat cu premiul Un Certain Talent in cadrul sectiunii Un Certain Regard.

Sectiunea Un Certain Regard a fost introdusa de catre fostul presedinte al Festivalului de la Cannes Gilles Jacob, iar initiativa lui  a fost aceea de a oferi o pista de lansare pentru o serie de filme originale cu diverse  viziuni si stiluri care isi doresc recunoastere internationala.

Ne plac filmele, dar cand sunt inspirite dintr-o poveste adevarata parca si mai mare este tentatia de a le vedea, iar daca sunt si romanesti, cu atat mai mult.

 

Prezentarea pe scurt a filmului

Filmul Comoara este despre povestea lui Costi, un barbat care duce o viata simpla si linistita si care lucreaza la primarie. Are un fiu de 6 ani iar serile ii citeste povesti, preferata lor fiind Robin Hood. Un vecin, il roaga intr-o seara sa ii imprumute niste bani, si i-ar da, insa e disperat pentru ca are credite iar banca i-a scos apartamentul la vanzare. Nu are incotro si il refuza.  Se intoarce inapoi la fiul sau pentru a continua povestea, insa vecinul revine spunandu-i ca in satul bunicilor sai exista o legenda: se zice ca strabunicul sau ar fi ingropat in curtea casei o comoara, cu ceva vreme inainte de venirea comunistilor la putere. Daca vor reusi sa gaseasca pe cineva cu un detector de metale si vor gasi comoara, o vor imparti in mod egal. Lui Costi ii se pare foarte interesant ceea ce vecinul sau ii spune, astfel ca, va actiona chiar de a doua zi cautand pe cineva cu un detector de metale…

Rolurile principale sunt interpretate de Cuzin Toma (cunoscut din “Aferim!”, “Cainele japonez”, Domnisoara Cristina”), Adrian Purcarescu si actorul amator Corneliu Cozmei.

 

Despre regizor

Corneliu Porumboiu se numara printre cei mai important regizori romani, alaturi de Cristi Puiu, Cristian Mungiu si Radu Muntean.

In anul 2006 a primit premiul pentru debut Camera d’Or la Festivalul de Film de la Cannes, pentru  comedia “A fost sau n-a fost?” despre cum a fost traita revolutia din ’89 intr-un oras din provincie. Si nu s-a rezumat doar la aceasta aparitie la Cannes, astfel ca, in 2009 se intoarce pentru a primi premiul juriului la sectiunea Un Certain Regard si premiul FIPRESCI, cu filmul “Politist, adjectiv”.

“Mi-a fost intotdeauna teama sa urmez retete. Cand scriu un scenariu, imi place mult sa schimb la casting sau la filmare etc. Filmele mele par a fi destul de conceptuale, dar vreau sa am timp si libertatea de a improviza. Pentru mine, un film se face doar pe platoul de filmare. Pentru acest film, provocarea a fost de a gasi «un ton» bun. Filmand cautarea comorii prea realist, as fi putut cadea in comedia situatiei sau caricatura. Dar m-am eliberat lucrand. Acum, personajele mele sunt destul de rafinate, aproape ca arhetipuri, cu fete suficient de puternice, sper eu, pentru a intruchipa povestile lor fara prea multe explicatii”, a spus Corneliu Porumboiu.

 

Tudor Mircea, directorul de imagine, a semnat imaginea filmului Comoara, cu care Corneliu Porumboiu a colaborat si la „Cand se lasa seara peste Bucuresti sau Metabolism”, iar productia a fost asigurata de Marcela Ursu (42 Km Film), in coproductie cu Les Films de Worso si Rouge International.

Proiectul este sustinut de HBO Romania si Arte France si a primit o finantare de 1.574.000 de lei de la Centrul National al Cinematografiei (CNC).

Noi am vazut filmul Comoara si zicem ca merita vizionat, si nu doar pentru ca este un film bun care a primit meritele cuvenite, ci si pentru ca trebuie sa incepem sa ii sustinem pe artistii romani.

Daca ai vazut filmul si ti-a placut, asteptam comentarii cu impresiile pe care ti le-a lasat.

Reply