Cloud – mediul ideal de stocare al jocurilor video ale viitorului?

Află totul despre stocarea în cloud și jocurile video ale viitorului. Informații utile, previziuni și o scurtă istorie a spațiilor de stocat jocuri. La începuturi, spațiile pe care se stocau jocurile video se rezumau la casete (Atari 2500, Spectrum sau Nitendo 64), carduri de memorie (PS1, PS2) sau dischete de 5 inch și 3 inch. Ulterior, au fost lansat CD-urile, DVD-urile, stick-urile și hard disk-urile externe, ca astăzi stocarea să se facă pe servere. Iar perspectivele de viitor indică utilizarea masivă a mediilor de stocare în cloud. Astăzi, procentul companiilor care folosesc serviciile cloud au ajuns la 90%. Aplicațiile din

Patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, va intra în Cartea Recordurilor cu cel mai lung talk show din lume: 72 ore și 18 minute!

Cel mai lung talk show de televiziune din lume a avut loc în România! Timp de mai bine de 72 de ore, patronul Canal 33, Alexandru Răducanu, a moderat fără întrerupere un talk show în care au fost invitate aproape 100 de personalități din economie, cultură, antreprenoriat, politică, jurnalism, sport, dezvoltare personală, spiritualitate. Performanța omului de televiziune Alexandru Răducanu reprezintă, de departe, cel mai important eveniment TV din România din ultima perioadă. Emisiunea-eveniment a început sâmbătă 14 martie ora 8 și s-a încheiat trei zile mai tîrziu, marți 17 martie, la câteva minute după ora 8. Încheierea cu succes a

”Les miserables” de Ladj Ly – un apel la trezire

Revelația incontestabilă a festivalului Cannes 2019 și reprezentant al Franței în competiția oficială a Oscarurilor din acest an la categoria ”Cel mai bun film străin”, filmul de debut al lui Ladj Ly, ”Les miserables”, este mai întâi de toate purtătorul unui mesaj social și umanist. Filmul este construit în jurul indemnului la unitate, asumare și responsabilizare într-o lume din ce în ce mai corodata de tensiuni și conflicte.  ‘‘Je fais appel à votre esprit d’équipe. La cohésion. Sans cohésion, pas d’équipe. Et sans équipe, on est seuls.” (‘‘ Fac apel la spiritul vostru de echipa, la coeziune. Căci fără coeziune

Tipuri de fraude cu cartele SIM

Cum se fură în zilele noastre? Prin mecanisme multiple: prin diverse mecanisme informatice, prin şantaj online, prin alte metode îndelung uzitate în societatea românească.   Pot fi fraudaţi nu numai clienţii finali ci şi firmele de telefonie sau firmele care furnizează diverse servicii de conţinut. Cum? Fiind şi primul şi ultimul pe lanţul de distribuţie. Presupunem că un client oarecare îşi cumpără o cartelă SIM. Îi schimbă planul tarifar de la cartelă la abonament şi începe să trimită SMS-uri cu suprataxă. Sau apelează numere cu  suprataxă (SVA). Numerele cu suprataxa sunt deschise pentru diverse tipuri de conţinut, cu diverşi furnizori.

CEDO stabilește criteriile pentru inregistrarea cartelelor pre-pay. Ce invatam?

La data de 30.01.2020, CEDO a decis intr-un caz impotriva Germaniei ca nu exista o incalcare a dreptului la viata privata in cazul legii germane de obligare a cetatenilor de inregistrare a datelor personale pentru cartele SIM pre-pay. Daca cititi doar titlul, s-ar putea sa se inteleaga ca CEDO da un “cec in alb”, iar legea romaneasca (care nu este nici pe departe similara – OUG 69/2019) ar trebuie sa fie OK. Povestea este insa mult mai complicata, si doar citirea intregii argumentatii si a contextului ne poate releva ceea ce deja indicam inclusiv in amicus-curiae trimis in noiembrie 2019

Cazul Caracal produce victime și în media: România TV și Antena 1 amendate de CNA

Consiliul Național al Audiovizualuluia a amendat posturile de televiziune România TV și Antena 1 pentru acuzații nefondate aduse în cadrul emisiunilor realizate de cele două televiziuni, referitoare la cazul Caracal. Analizând reclamațiile primite, CNA a monitorizat emisiunile de știri și dezbateri din intervalul 20 septembrie – 21 octombrie 2019, constatând încălcarea dreptului fiecărei persoane la propria imagine, prevăzut în Codul de reglementare a conținutului audiovizual, Amenzi aplicate de CNA Cea mai mare amendă a fost îmcasată de România TV, 25.000 lei, pentru emisiunea „Breaking News” difuzată în data de 18.10.2019, în timp ce Antena 1 a scăpat cu ”doar” 10.000

Industria de turism, influențată radical de tehnologiile mobile

Profesioniștii industrei de turism și călătorii s-au reunit la București în cadrul unui eveniment Amadeus Executive Event. Dezbaterile avute în cadrul acestui eveniment s-au centrat în jurul schimbărilor radicale pe care noile tehnologii le-au adus industriei. În 2018 erau 4 miliarde de utilizatori ai Internetului, dintre aceștia peste 3 miliarde folosind rețelele sociale. În acest context, un lucru important de subliniat este că în influențarea deciziilor luate de utilizatori, prietenii sunt de două ori mai influenți decât celebritățile și factorii de opinie. Tehnologia informației devine o componentă de bază, în toate domeniile industriei, iar adopția se realizează într-un ritm accelerat.

Mobil nelimitat proiect inedit al Telekom si Carrefour Romania

Cum au promis reprezentantii Telekom se extinde proiectul Mobil Nelimitat. Parteneriatul cu Carrefour Romania, ofera romanilor experiente deosebite in timp real. Proiectul extins in reteaua de magazine Carrefour Romania doreste sa aduca mai aproape de clienti cele mai bune si mai rapide servicii de telefonie si in acelasi timp acces la internet nelimitat. Prin acest proiect clientii se pot abona la serviciile Telekom in mai putin de 5 minute. Pasii ce trebuie urmati sunt simplii si rapid de indeplinit. Serviciul este unul inovator, intrucat permite achizitionarea de servicii prin contracte cu perioade nelimitate, astfel beneficiarii nu mai sunt conditionati prin

Modificari privind localizarea terminalelor mobile

Curtea de Justitie  UE a decis ca companiile din domeniul Telecomunicatiilor sa transmita serviciilor de urgenta detalii legate de localizarea terminalelor conectate prin numarul de urgente european 112, chiar daca acestea nu sunt au cartele SIM integrate. Masura a fost luata dupa un lung proces, intentat de rudele unei adolescente de 17 ani  din Lituania care a fost rapita si ucisa, in 2013. Fata contactase numarul de urgenta 112 insa din pricina procedurilor birocratice nu a putut identificata.  Conform asociatiei EENA, numarul de urgenta 112 nu poate fi apelat in opt state ale Uniunii Europene, daca terminalele nu sunt prevazute

Windows 10 a devenit „recomandat”. Afla cum scapi de el!

Microsoft recurge la noi schimbari, ori tehnici, de a forta instalarea celui mai nou sistem de operare al sau, Windows 10, in calculatoarele utilizatorilor de Windows 7 si Windows 8.1. Iar cei mai vizati de aceste schimbari sunt exact acei utilizatori care nu au prea multe cunostinte in domeniu si care tind sa dea click la orice apare nou pe ecran.

Microsoft apeleaza la noi tehnici pentru a forta instalarea Windows 10

Conform unui articol publicat ieri de Cnet, acel update care permite instalarea Windows 10 si-a schimbat starea din „optional” in „recomandat” (de altfel, anticipasem aceasta mutare aici). Cu alte cuvinte, inainte, cu putina atentie, update-ul putea fi evitat mult mai usor.

De astazi, orice calculator care are setata optiunea de a „instala automat update-urile”, ori cu optiunea „Give me recommended updates the same way I receive important updates”, se va trezi cu intregul kit Windows 10 descarcat pe calculator!

Mai mult decat atat, odata descarcat kit-ul, utilizatorii vor primi periodic un anunt de tip pop-up, prin care li se va cere sa-si faca upgrade la Windows 10, cu posibilitatea de a „amana decizia”. Sansele sa aveti deja kit-ul Windows 10 descarcat pe calculator in acest moment sunt mari, singura veste buna fiind totusi ca nu se va instala automat (asta fiind prea de tot, cu toate ca unii utilizatori au raportat si astfel de surprize). Trebuie mentionat ca un purtator de cuvant din cadrul Microsoft a si confirmat toate acestea!

Atentie, sa nu va treziti cu facturi uriase la operatorii de telefonie mobila!

Poate ca unii utilizatori nu se vor simti deranjati ca s-au ales cu un kit de cativa GB in calculatorul personal. Consecintele cu adevarat dramatice, insa, se pot rasfrange asupra celor care, din diverse motive, nu au acces decat la internet mobil care, stim bine, este oferit de cei mai multi operatori din Romania intr-o limita de GB. Dupa care, odata terminata acea limita de GB, daca utilizatorul functioneaza pe baza de abonament, surprizele pot fi de proportii uriase!

Solutia pentru a scapa odata pentru totdeauna de update-ul numit „Windows 10”.

Daca sunteti absolut sigur ca nu doriti sa faceti update la Windows 10 in viitorul indepartat, atunci trebuie sa stiti ca puteti apela la diferite solutii. Le vom prezenta aici pe toate:

1. O prima solutie pentru a preveni descarcarea automata a kit-ului de instalare o reprezinta soft-ul „GWX Control Panel” (link). Desigur, sunt specialisti care nu recomanda instalarea unor softuri auxiliare de acest gen, motiv pentru care va prezentam urmatoarea varianta.

2. Un articol foarte complex de la Zdnet explica modul in care putem scapa de Update-ul Windows 10, dar si de acel mesaj pop-up foarte enervant, prin cateva simple modificari in registrii Windows-ului. Reprezinta, de altfel, si cea mai serioasa sursa din punctul nostru de vedere. Iata care sunt pasii:

– Se acceseaza registrii Windows, folosind comanda „regedit”, in bara de search.

– In cadrul Registry Editor, trebuie sa intrati in „HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate”, dupa care se creeaza o valoare numita „DisableOSUpgrade” si ii setati „valoarea 1”. Asta va dezactiva descarcarea automata a Windows 10. Vedeti screenshot-ul de mai jos:

registri windows

3. Pentru a dezactiva acel pop-up enervant care va intreaba daca doriti sa instalati Windows 10, aveti urmatorii pasi:

– Se acceseaza registrii Windows-ului, dupa care se cauta locatia urmatoare: „HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\GWX”

– In interiorul acestui folder se creeaza o intrare numita „DisableGWX”, pe care o si setati la valoarea „1”. Vedeti screenshot-ul de mai jos:

registri windows 2

Restartati calculatorul. Ar trebui sa scapati de descarcarea kit-ului Windows 10, dar si de acel pop-up enervant.

Dupa numeroase eforturi de promovare, Windows 10 a reusit in sfarsit, in urma cu cateva zile, sa intreaca vechiul sistem de operare Windows XP, ajungand astfel la o cota de piata de 11,9 % (in randul utilizatorilor desktop).

Chiar si asa, distanta pana la Windows 7 este una uriasa, acesta avand, la ora actuala, o cota de popularitate de 52,5%.

Reply